Mustafa Destici: HDP’yi kapatmak yetmez her şeyini kapatmak zorundayız

Leyla

Global Mod
Global Mod
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bursa’da, HDP’ye açılan kapatma davasına ait değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Lideri Mustafa Destici; teröre bulaşan, örgütün sözcülüğünü yapan hangi parti olursa olsun kapatılması gerektiğini tabir etti.

“HDP’yi kapatmak yetmez her şeyini kapatmak zorundayız”

Destici, İspanya’dan parti kapatma davası örneği vererek, “Bunun hem memleketler arası hukukun, tıpkı vakitte iç hukukumuzun bir gereği olduğunu daima söylüyoruz. İspanya örneği ortadadır. 2 partiyi kapattılar. tıpkı vakitte terör örgütüne takviye verdiği yahut sözcülüğünü yaptığı için değil, yalnızca terörü kınamadığı için kapatıldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de İspanya Anayasa Mahkemesinin kapatma sonucunı onadı. İspanya yalnızca partiyi kapatmadı. Terör örgütünün bütün uzantılarını kapattı. Medyasını, derneğini ve barına varıncaya kadar her şeyini kapattı. Bizde de yalnızca partiyi kapatmak yetmez. Terör örgütüyle uğraş için biz de her şeyini kapatmak zorundayız.” tabirlerini kullandı.

“Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kapatacağına inanıyorum”

Destici kelamlarının devamında şu biçimde konuştu:

“Partinin ne kadar STK’sı var ise, ne kadar yandaşı, medyası var ise, işletmesi var ise, marketi var ise ve bunu bir kerede yapmalıyız. tekrar da açmasına müsaade vermemeliyiz. Şayet ortada devlet var ise, açamaz. Gayret bu biçimde olur. Anayasa Mahkemesinin de HDP’yi kapatacağına inanıyorum. Kapatması gerektiğini düşünüyorum. Şayet kapatılmaz ise hem memleketler arası hukuka, birebir vakitte iç hukuka muhalif bir karar vermiş olacaktır”