MİT’ten Irak’ın kuzeyinde operasyon: İki terörist etkisiz hale getirildi

Leyla

Global Mod
Global Mod
Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) başarılı operasyonları kararı Türkiye hudutlarına yaklaşma talihi dahi bulamayan PKK/KCK takımlarının, Kandil bölgesinin de günebir daha ve Süleymaniye’ye yönetici düzeyde transferler yapılmasına çalıştığı belirlendi.

Daha evvel de örgüt tarafınca kullanılan Asos ve etrafında “bölgede istihbarat toplamak ve lokal şahıslar ile irtibatların sıklaştırılması amacıyla” hücreler oluşturulduğu tespit edildi.

Terör örgütü mensupları adım adım izleniyor

Bu hücrelerin, örgütün başkanlarını Kandil, Gara ve Metina üzere çatışma bölgelerinden kaçırmak ve kayıplarına mahzur olmak maksadıyla, “güvenli yollar” ve “nihai barınma noktaları” bulmak gayesiyle yürüttüğü faaliyetler adım adım izlendi. Bu süreçte örgüt mensupları, bölge halkına yüksek meblağlar teklif ederek barınma alanı teminine çalıştı.

Örgüt mensupları mahallî halkın ortasına aktarılıyor

Buna rağmen bölgede terör örgütünü istemeyen bölge halkı, terör örgütü başkan takımlarını bölgelerinde istemediklerini açık bir biçimde tabir etti. MİT’in “hedefindeki” üst seviye örgüt yöneticilerinin, operasyon bölgelerinden kaçırılarak, lokal halkın barındığı alanlara aktarılmasını önlemek emeliyle operasyon düğmesine basıldı.

İki terörist MİT operasyonuyla öldürüldü

Uzun müddetli bir takibin akabinde, Süleymaniye/Şerbazar ilçesinde istihbarat çalışması yürütmeyi hedefleyen ve 2014 yılında örgüte katılan Ada İmralı Kod Mahiye AÇIK ile 2015 yılında katılan Suriye asıllı Ekin Rojava Kod Roha Raci isimli iki örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.