MHP başkanı Bahçeli’den Rize ve Artvin’deki felaketzedeler için ileti: Her dayanağı vermeye hazırız

Leyla

Global Mod
Global Mod
Rize ve Artvin’i yaşanan güçlü sağanak yağış ve sel niçiniyle alt ve üst yapıda ağır hasarlar meydana geldi. Sel afetinin en epeyce etkilendiği Artvin Arhavi ilçesi balçığa gömüldü. Boğaziçi Mahallesi’nde 320, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 110 mesken ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede 50’den çok araç hasar gördü, selin sürüklediği kamyonlar aykırı döndü.

550 konut ve köy konutu yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Selden etkilenen vatandaşlar için bir yılda 550 konut ve 50 köy meskeninin inşa edileceğini belirten Erdoğan, “Afetzedelere, kira, taşınma ve öbür yardımlar yapıldı, acil muhtaçlıklar için tahsis edilen 18 milyon liranın 3 milyon lirası ulaştırıldı” dedi.

“Yöre insanımızın içtenlikle yanındayız”

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli de felaketzedelere takviye bildirisi yayımladı. Toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunan Bahçeli şu tabirleri kullandı: “

Doğal afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Afet bölgelerimizde yaşayan yöre insanımızın içtenlikle yanındayız, her dayanağı de vermeye hazırız. İçinden geçtiğimiz günlerde, yurdumuzun değişik bölgelerinde meydana gelen sel ve heyelanlardan keder duyduğumu bilhassa belirtmek istiyorum. Başta Rize ve Artvin olmak üzere, çok yağışlardan kaynaklı felaketlere maruz kalan yörelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”