Meral Akşener’in ziyaretinde reaksiyon gösteren şehit ağabeyi: Kimseyi dinlemeden o masaya yöneldi her şey önce ayarlanmıştı

Leyla

Global Mod
Global Mod
Kardeşi Süleyman Budak’ın 2016 yılında Van Çaldıran Tendürek Dağında teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğünü belirten Yusuf Budak, palavra telaffuzlarla siyaset yapılmasına reaksiyon gösterdiğini kaydetti. Kahvehanede evvelinde belirlenen bireylerle Akşener’in görüştürüldüğünü ve bu bireylere de kendi propagandalarını yaptırdıklarını öne süren Yusuf Budak şöyleki konuştu:

“Kardeşim şehit düştü. Ben çiftçilik, besicilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Kahvehanede oturuyorduk. Meral Hanım içeri geldi. Bulunduğumuz masaya davet ettik. ’Yok ben gelmeyeceğim’ dedi, direkt oraya yöneldi. Kahveci arkadaşın kaygılarını dinledi. sonrasındasında Mustafa abi çıktı, ’Açız, 128 dolar nerede? Açlıktan ölüyoruz, yabancı uyrukluların burada ne işi var’ üzere telaffuzlarda bulununca ben de orada reaksiyonumu gösterdim. ’Allah’tan korkun aç değilsiniz, palavra konuşmayın. bu biçimde siyaset olmaz’ dedim. Bu durum orada daha evvelce ayarlanmış bir olay. Ben çiftçiyim, besicilikle uğraşıyorum. Yanımda 4 tane yabancı asıllı vatandaş çalışıyor. Elhamdülillah Müslümanız. Biz bu yabancı asıllı vatandaşları nereye göndereceğiz. Çanakkale Şehitliğinde on binlerce İdlibli yatıyor. Onlar kim? Hepimiz kardeş değil miyiz? Büsbütün orada bir propaganda vardı, benim reaksiyonum de bu duruma oldu, yani palavraya oldu. ’Açız’ diyen Mustafa abi en az 4 bin-5 bin lira maaş alıyor, ense yapıyor. Katiyetle planlı bir durumdu yaşanılanlar”