Meral Akşener, vatandaşın uzattığı faturayı eline alınca bu biçimde reaksiyon verdi: Oooovvv…bu ne ya?

celikci

New member
Meral Akşener, vatandaşın uzattığı faturayı eline alınca bu biçimde reaksiyon verdi: Oooovvv…bu ne ya?
UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener, Mersin‘in Faziletli ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf, elektrik ve doğalgaz faturalarından, vatandaşların alım gücünün düşmesinden ve satış yapamamaktan kaygı yandı.

“ZAMLI PARAYI CEBİMİZDEKİLERLE BİRLİKTE GERİ ALDILAR”

Akşener, telefon ve telefon aksesuarları satan bir esnafa, “Geçinebiliyor musunuz?” diye sordu. Esnaf, “Yok, hayır. Artırım yaptı ya, (elini pantolonunun yan cebine sokarak) parayı cebimize koydu, cebimizde de bir şeyler var ise (onları da) alarak çıkardı” cevabını verdi. Akşener, “Muhteşem bir tanım” kelamlarıyla karşılık verdi.

TANTUNİ HAZIRLADI

Akşener, çabucak sonrasında ziyaret ettiği bir dükkanda, ustanın sayesinde tantuni hazırladı. ondan sonrasında kendisine ikram edilen tantuniden tadan Akşener, “Muhteşem bir şey, (gülerek) bunu kimseye veremeyeceğim” tabirlerini kullandı.

“BAŞBAKAN AKŞENER” SLOGANLARI ATTILAR

Esnaf ziyaretlerinin akabinde eline mikrofon alan Akşener, kendisini takip eden vatandaşlara seslendi, esnaf ziyareti adeta mitinge dönüştü. Sözcü’de yer alan habere göre, “Başbakan Akşener” sloganlarıyla karşılanan Akşener, vatandaşlara şu biçimde seslendi:

(İki yıldır Türkiye genelinde gerçekleştirdiği seyahatleri kast ederek) Bu iki yılda herbiçimde beş tane üniversite bitirmişimdir. Milletimin feraseti, milletimin irfanı, Türkiye’nin neye muhtaçlığı olduğunu, nelere gereksinimi olduğunu anlattı bize. Bir; Türkiye’nin, bu milletin huzura muhtaçlığı var. İki; Türkiye’nin, bu milletin adalete gereksinimi var. Üç; Türkiye’nin, bu milletin liyakate gereksinimi var.

“92 PUAN ALIP ELENMİŞ BEŞERLER GÖRDÜM”

Ayrımcılığa ‘hayır’ diyor. Yandaşa ‘hayır’ diyor. Senin oğlun, senin kızın işsizken, mülakatta elenmişken… 92 puan alıp elenmiş beşerler gördüm. Yerine 58 puanla alınmış beşerler gördüm. Sizin çocuklarınız meskende otururken 5 maaş, 10 maaş, 11 maaş alan danışmanların varlığı hak değildir. Haramdır haram. Kul hakkıdır kul hakkı. Bunların konuşulmaması için ‘sen şucusun’, ‘sen bucusun’ üzerinden bizi birbirimizle dövüştürmeye kalktılar. Ben iki yıldır buna ‘hayır’ diyorum.

“BU SEFER SANDIKTA TOKAT ATACAKSINIZ”

(Bir vatandaşın uzattığı doğalgaz faturasını elinde tutarak) Oooovvv… 715 lira… Bak sesim gitti… Kardeşim bu ne? Yazık ya. Bu kere sandıkta tokat atacaksınız. Bu kez, buraya gelmeyenlere sandıkta tokat atacaksınız.

“AÇIZ BİZE YARDIM EDİN”

Bir köylü, Akşener’den mikrofonu alarak, “Açız” diyerek kaygı yandı. Bir öbür köylü bayan ise, “Başkanım bize yardım edin” sözlerini kullandı. Bir öbür köylü de, “Bittik liderim bittik. Ne olur, Allah için yardım edin. Bittik. Sizden dayanak istiyoruz. Ne olur, Allah için… Bizi burada dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz” kelamlarıyla isyan etti. Akşener, köylülerin isyanına şu biçimde cevap verdi:

“SARAY’DA SEFA SÜRENLER BURAYI DUYAMAZ”

Bütün bunların giderilmesinin yolu haksızlığın, hukuksuzluğun, kul hakkının gitmesidir. Saray’da sefa sürenler, 11 maaş alanlar; buraya gelip, burayı duyamazsınız. daha sonra da dersiniz ki, ‘Geziyor geziyor, o insanların hepsi tiyatro.’ Gelin görün bakayım burada tiyatro mu var? Gördüm ki Mersin sahipsiz. Bundan daha sonra sizinle birlikte el ele vereceğiz ve Mersin’i Türkiye’nin en değerli vilayetlerinden biri haline getireceğiz.”