Max Verstappen, Ferrari ülkesinde Formula 1 tarih kitaplarına giriyor

Kemal

New member
Rekor avcısı Max Verstappen, Formula 1 tarih kitaplarına yaptığı gezinin ardından on parmağını kaldırdı ve Red Bull takım arkadaşı Sergio Perez’in poposuna bir tokat attı. Ferrari’nin mabedi Monza’da, dünya şampiyonası şampiyonu Pazar günü Formula 1 serisi galibinin tek rekorunu ele geçirdi ve Tifosi’nin evinde galibiyet umutlarını yok etti. Royal Park’taki çifte başarının ardından Red Bull takım patronu Christian Horner telsizle “Tarih yazdınız” dedi.

15. turdaki sollama manevrası yarışın kaderini belirleyecek

15 tur sonrasında pole pozisyonunu alan Carlos Sainz’a karşı kararlı bir sollama manevrası Verstappen’e art arda onuncu Grand Prix zaferini kazandırdı. Hollandalı gülümseyerek “Bu güzel bir istatistik” dedi. Sebastian Vettel de 2013’te Red Bull’da dokuz galibiyet elde etmişti. 12. galibiyetiyle şampiyonadaki liderliğini 145 puana çıkaran Verstappen, “Bunun mümkün olacağını hiç düşünmemiştim ama bunun için çok çalışmamız gerekiyordu” dedi. sezon.

Red Bull Star’ın arkasında istikrarlı arkadaşı Perez, motor sporları birinci sınıf Avrupa finalini ikinci sırada tamamladı. Meksikalı sürücü aynı zamanda Verstappen’in Dünya Kupası sıralamasındaki ilk takipçisi. Sainz Pazar günü üçüncülükten fazlasını yapamadı ancak Tifosi tüyler diken diken olan podyumun altında adını haykırmaya devam etti. Nico Hülkenberg, mağlup Haas’ta 17. sırayı geçemedi.

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Kırmızı ışıklar 20 dakikadan fazla geç söndü. Yuki Tsunoda’daki motor arızasının ardından Alpha Tauri’nin bir vinçle kurtarılması gerekti. Japonların kokpitinden duman yükselmişti. Bunu ikinci bir formasyon turu takip etti ve tarihi Formula 1 sahası Monza’daki Grand Prix, 51 tura kısaltıldı. “Sadece yarışı kazanmaya çalışmak istiyorum. Sayıları düşünmüyorum. Rekorun sahibi olmak güzel olurdu ama günün sonunda dünya şampiyonluğu için savaşıyoruz ve onu eve getirmek istiyoruz. Verstappen starttan önce somut rekorla ilgili şunları söyledi: “Arka arkaya on galibiyet söz konusu değil.”

İlk viraja 472 metre kala Hollandalı pilot, Ferrari pilotu Leclerc’in saldırısına uğradı ancak ikinci sırada kaldı. Sainz, yılın ilk pol pozisyonunun ardından ikinci Ferrari’de liderliğini korudu. İspanyol, “Bütün hafta sonu zaferin hayalini kurdum” dedi. “Ben de iyimserim ama Red Bull’un yarışta çok hızlı olduğunu biliyorum.”

Verstappen 5.793 kilometrelik pistte hızla atak moduna geçti. Sainz zaten lastiklerini zorlamak zorundayken dördüncü turda komuta merkezi ona “Şimdilik mantıklı ol Max” tavsiyesinde bulundu. Sadece iki tur sonra Verstappen, önde giden Ferrari’yi akıntıdan kurtarmaya çalıştı. Sainz buna karşı çıktı. Verstappen düellodan sonra ilk virajda “Bu kirliydi” dedi. Ancak 15. turda 25 yaşındaki sürücü liderliği ele geçirdi. Sainz ilk virajda hemen yanlış fren yaptı, Verstappen dışarıdan geçerek şıklıkta liderliği ele geçirdi.

Ferrari’nin tepki vermesi gerekiyordu. Sainz 20. turda pite girdi ve o noktada Verstappen’in 4,7 saniye gerisindeydi. Bir tur sonra Red Bull’un galibi, tıpkı Leclerc gibi, yeni lastikler taktırdı ve iki Ferrari sürücüsünün önünde sert hamurlu asfalta geri döndü. İki kez dünya şampiyonu olan Fernando Alonso, İtalya Grand Prix’sinde Red Bull ve Verstappen’i övdü: “Sıralamalarda en iyisi, yarışta en iyisi, düellolarda en iyisi. Birlikte inanılmazlar.”

Dünya Şampiyonu Max Verstappen yarışı kontrol ediyor

Şampiyona lideri tüm bu sıcak sözlerin neden doğru olduğunu göstermeye devam etti. 25 turun ardından tekrar öndeydi, olup biteni kontrol etti ve Sainz karşısında farkını neredeyse altı saniyeye çıkardı. Scuderia ikilisinin arkasında Verstappen’in takım arkadaşı Perez baskı kurdu. Meksikalı sürücü 32. turda Leclerc’i geçerek üçüncü sırada yer aldı.

Şimdi Perez de Sainz’ı hedef aldı. Ancak İspanyol pilot, ikinci Red Bull sürücüsü 46. turu bitirip çifte başarıyı açıkça ortaya koyana kadar kendini cesurca savundu. Son aşamada, iki Ferrari podyumda son sırayı almak için kıyasıya bir mücadele verdi, en azından Sainz daha iyi bir sonuç elde etti.