Martin Schindler ve Gabriel Clemens, Dart Dünya Kupası’nda son 16 turunu kaçırdı

Kemal

New member
Çarşamba günü Londra’daki Dart Dünya Kupası’nda Alman bakış açısından hayal kırıklığı: Geçen yılın yarı finalistleri Gabriel Clemens ve Martin Schindler son 16’ya kalmayı kaçırdılar. Öğleden sonra Schindler için özellikle acıydı: 2-0’lık bir galibiyetten sonra, Strausberg’li 27 yaşındaki oyuncu, İngiltere’den Scott Williams’a 3-4 yenildi. Son 16 turunda seribaşı olmayan yabancı Williams, Avustralyalı Damon Heta ile Hollandalı Berry van Peer arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak. Heta ve van Peer yalnızca Cuma günü birbirlerine karşı oynayacaklar, dolayısıyla son 16 turu Cumartesi gününe kadar gerçekleşmeyecek.

Martin Schindler güçlü başladı ve güçlü bir şekilde söndü

“Birkaç kez çiftlerde bir veya iki dartım vardı ve onları kullanmadım. Bu yüzden kaybettim,” dedi Sport1’deki maçtan sonra Schindler. “Fakat sonuçta kimin daha iyi oyuncu olduğu önemli değil. Kaybettim ve önemli olan da bu.” Schindler açılışta Hollandalı Jermaine Wattimena’ya karşı alınan 3-1’lik galibiyette olduğu gibi güçlü başladı ama bu sefer çok pes etti. Alman iki numara, özellikle üçüncü ve dördüncü setlerde birçok fırsatı kaçırdı. Schindler de belirleyici cümlede istenilen seviyeye ulaşamadı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Uzun bir süre Dünya Kupası Schindler’in korku turnuvasıydı. Geçen yıl ilk kez bir maç kazandı ve ardından İngiltere’den dünya şampiyonu Michael Smith’e az farkla yenildi. Schindler, 2023’te İngiltere Açık ve Dünya Grand Prix’sinde çeyrek finale yükseldi. Olumlu bir başlangıç noktasına rağmen bu Dünya Kupası’nda Alexandra Palace’ta bu artık mümkün değil; bir yıl önce olduğu gibi bir başarı olarak kaldı.

Schindler’den sonra Gabriel Clemens de çok kötü bir gün geçirdi ve erken emekli oldu. Birinci sınıf İngiliz profesyonel Dave Chisnall’a karşı 1:4’lük net maçta, Clemens olarak anılan Alman devinin uzun uzatma şansı yoktu. 40 yaşındaki Saarlandlı oyuncu, geçen yıl Alexandra Palace’ta şaşırtıcı bir şekilde yarı finale yükseldiği darbeyi tekrarlayamaz. Maç ilerledikçe Alman taraftarların bağırışları ve tezahüratları giderek sessizleşti.

Gabriel Clemens’in çift sahada çok fazla zayıflığı var

Clemens’in özellikle çift sahada bariz zayıflıkları vardı. İsabet oranı bazen tek haneli yüzde aralığındaydı. Karar üçüncü sette Clemens’in bir kez daha en iyi şansını kaçırıp 0-3 geride kalmasıyla geldi. Meslektaşı Martin Schindler daha önce yabancı Scott Williams’a karşı az farkla 3:4 kaybetmişti, ancak seribaşı olmayan İngiliz’e karşı zaten 2:0 öndeydi.

Spor açısından, artık Kuzey Londra’daki işlerle başkalarının ilgilenmesi gerekiyor. Clemens ve Schindler elendikten sonra Florian Hempel ve Ricardo Pietreczko’nun hâlâ iki Alman katılımcısı var. Hempel, Perşembe günü (13.30/DAZN ve Sport1) İngiltere’den Stephen Bunting’e karşı oynayacak. Pietreczko, akşam saat 21.30’da İngiltere’nin favorisi Luke Humphries ile karşılaşacak.