Macron’un emekli maaşı vaadiyle Türkiye’yi aşağılamaya çalışan Sevecen Payzın’a sayılarla karşılık

Leyla

Global Mod
Global Mod
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 1100 euro emekli maaşı vaadinin akabinde Türkiye’yi maksat alan Tatlı Payzın’a sert yansılar geldi.

Payzın, Macron’un seçim vaadi olarak emeklilere 1100 euro maaş vereceğini söylemesine vurgu yaparak, bu sayısı Türk Lirası’na çevirdi. Fransa’daki enflasyon artışını hesaba katmayan Payzın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Macron emekli maaşlarının en az 1100 Euro olmasını vaadediyor.. yani 17 600 TL .. Evet ! İşte AB bizi kıskanıyor ve Fransa yerlerde sürünüyor napsınlar” dedi.

Bulduğu her fırsatta AB ülkelerini öven ve Türkiye tersi açıklamalar yapan Payzın’ın kışkırtıcı taban fiyat paylaşımına bir toplumsal medya kullanıcısı sayılarla karşılık verdi.

“OLMAYAN ŞEYLERİ ANLATIYOR”

Kadir Özer isimli toplumsal medya kullanıcısı paylaşımında şu tabirleri kullandı:

“Buradan Hoş hanıma soruyorum siz hangi ülkenin vatandaşısınız? O verdiğiniz fiyatın brüt fiyat olduğunu biliyor musunuz? Pekala Avrupa’da ortalama mesken kiralarının 700 euro olduğunu biliyor musunuz? Avrupa’da şu anda en küçük 1 litre ayçiçek yağının 5 euro olduğunu biliyor musunuz? Bunları niye söylemiyorsunuz? Sizin bu algınızı ben anlamakta zorluk çekiyorum. Sevimli Hanım ve Sevimli Hanım üzere sol cenahın niye kendi ülkesine ve vatanına Avrupa’yı özendirmeye ve olmayan şeyleri anlatmaya çalışmasına mana veremiyorum.”