Koronavirüs daha sonrası birinci mesai: Muhalefet yaygara koparıyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi’nde kıldığı cuma namazının akabinde gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı. Geçirdiği Kovid-19 hastalığına ait soru üzerine Erdoğan, “Bu süreci diyebilirim ki fazlaca rahat atlattım. Natürel ki bunda aşının yararı kesinlikle oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de BioNTech oldum. Bu aşıların etkisiyle de hamdolsun rahat bir biçimde ve kısa vakitte bunu geçirmiş oldum. Yani 4-5 gün içerisinde aslında biz negatife döndük.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cuma namazıyla halkla bütünleşmek istediğini lisana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, karantina sürecine ait şunları söylemiş oldu:

“Ne kırgınlık ne yorgunluk ne bitkinlik, bu biçimde bir şey olmadığı üzere konutumda de çalışmalarımı memleketler arası, ulusal, hepsini tıpkı biçimde yürüttüm. Yani Ankara’da arkadaşlarımla olamadım fakat İstanbul’dan Ankara’yla daima görüntü konferansla da olsa irtibatı sürdürdük. Geçen hafta içerisinde de malum cumartesi günü Zonguldak’taki Teoman Duralı Kavşağı’nın, tünellerinin açılışına bir daha buradan katıldım.Natürel mükemmel bir eser meydana geldi, ismine yakışır oldu. Teoman Hoca’mız, sahiden Allah rahmet etsin apayrı bir isimdi. Bir Zonguldaklı olarak da onun ismine yakışır bir eser orada meydana gelmiş oldu. Yeri cennet olsun inşallah. Zonguldak bu çeşit yapıtları görmemişti. Birinci kez Zonguldak’ımıza bu biçimde bir eser kazandırmış olmanın da bahtiyarlığı içerisindeyiz.”

EMİNE ERDOĞAN’IN SIHHAT DURUMU

Eşi Emine Erdoğan’ın sıhhat durumunun sorulması üzerine Erdoğan, “O benden bir gün daha sonra aslında başladı fakat çabucak hemen eşim atlatamadı. Şu anda da bütün önlemlere devam ediyor. Rahatsızlığı inanıyorum ki pazartesi gününe kadar dua ediyorum inşallah atlatır. Zira seyahate birlikte gitmek gerekiyor. O beni yalnız bırakmaz, kesinlikle benimle birlikte olması lazım. Rabb’im şifalar versin ona da inşallah.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “iş haricinde meskende nasıl vakit geçirdiği” sorusuna, “Sürekli Ankara’dan gelen notlar var, o notları inceliyorum. Görüşmeler yaptığım ülkelerin başkanlarıyla ilgili bir daha notlar ve o ülkelerle ilgili gelen notlar… Malum şu anda alışılmış bir Rusya-Ukrayna krizi var. Bununla ilgili attığımız adımlar var. Ukrayna ziyaretinden daha sonra olağan Türkiye’yi takip eden ülkeler var. Bunlarla bu görüşmeleri de yürütmüş olduk. Öbür tarafta natürel Libya’da malum gelişmeler var, orayı takip ediyoruz. Birebir biçimde bir daha Azerbaycan’la ilgili gelişmeler olumlu istikamette yürüyor. Onlar bizi aslına bakarsan memnun ediyor. Dünyadan kopuk bir siyaset yahut liderlik olmaz. Dünyayı da yakından takip ediyoruz. Gerek Avrupa gerek Amerika, hepsini yakından takip ediyoruz.” diye cevap verdi.

Muhalefet yaygara koparıyor

“Bir öbür taraftan da olağan muhalefetin bilhassa elektrik ve doğal gaz konusundaki spekülatif uğraşlarını de boşa çıkarmak gerekiyor”
diyen Erdoğan, “Muhalefetin anlattığı, yaygarasını kopardığı üzere bir durum kelam konusu değil. Televizyonlara baktığımızda Batı’da şu anda elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde. Biz şu anda vatandaşımızı epeyce daha rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü çabası yaptık. Her türlü indirimi uyguladık, uygulamaya da devam ediyoruz. Biz vatandaşımızı dediğim üzere enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” tabirlerini kullandı.

Hastalığı boyunca kendisine dünya başkanları ve vatandaşlardan gelen geçmiş olsun dileklerine ait soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Herkese hayli teşekkür ediyorum. Dün akşam özel kalemden bizi arayan, 400’e yakın ileti vardı. Büyük ihtimalle hepsine döneceğim. Bunun yanında da natürel dünya başkanları birebir biçimde… Onlarla da bir kısmına döndüm bir kısmına da inşallah dönmeye devam edeceğiz. Bu alışılmış aramızdaki ilgilerin ne derece sağlam olduğunun da bir sözü. Hepsinden çok daha manalısı bugün bu bin hatm-i şerifin indirilmiş olması o da bizim için başka bir manevi hazdır manevi bir güçtür. Allah razı olsun.”

Birinci toplantı Aksakallılar ile

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazından daha sonra Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Kurulu heyetini kabul etti. Vahdettin Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Kurulu Lideri Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da yer aldı. Erdoğan, kabulde TBMM Genel Şurasında kabul edilerek maddeleşen Şuşa Beyannamesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi için ilgili Cumhurbaşkanı sonucunı da imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Kurulu Heyeti’ni kabulü, kendisinin Kovid-19’u atlatmasının akabinde gerçekleştirdiği birinci toplantı olma özelliğini taşıyor.