KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye’yle birebir politikayı paylaştığım için saldırıyorlar

Leyla

Global Mod
Global Mod
Eski Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, T24’e yaptığı açıklamada, “Ankara’nın buyruğuyla MİT seçimlere müdahale etti. ‘Kazansan bile nazaranvde kalamayacaksın’ dediler” sözlerini kullanmıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) için geldiği Antalya’da, Akıncı’nın bu kelamlarına cevap verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Bir gazetecinin eski Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “KKTC halkının iradesi yok sayılırcasına seçimlere müdahale edildi” biçiminde açıklaması bulunduğunu belirtmesi üzerine Tatar, şunları söylemiş oldu:

“Türkiye’yle birebir politikayı paylaştığım için hedefim”

“Seçimi kaybetmenin aşikâr ki tesiri altında. Hazmedememiş. Her seçim devrinde olduğu üzere birtakım spekülasyonlar yapılmıştır. Biz bir zihniyeti temsil ediyoruz. KKTC’nin bekası için. Bana saldırmalarının niçini Türkiye Cumhuriyeti ile tıpkı politikayı paylaşmamdır.

“Siyasetim yüzde 100 Türkiye ile örtüşmektedir”

Hazmedemedikleri eski siyasetin terk ediliyor oluşudur. Federal temelli muahede Rumlarla paydaşlık demektir. Tek egemenlik Kıbrıs Türk halkı için tehlike arz ediyor. Oynanan oyun Kıbrıs’tan Türkiye’yi çıkartmaktır. Kıbrıs Türklerinin kendi bekası da kıymetlidir. Benim siyasetim yüzde 100 Türkiye ile örtüşmektedir.

“Türkiye’nin bekası için uğraştan gururluyum”

Bu doğrudur ve bununla gurur duyuyorum. Bunlar yersiz savlardır. Ben Kıbrıs Türk halkının menfaatlerini korurken doğal ki de Türkiye’nin güvenliği ve bekası için bu çabayı yürütmekten dolayı son derece gururluyum. Daima olarak Akıncı ve yandaşları palavralarla üzerime gelmektedir.