Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’yü aklama telaşı: Mahkeme sonucuna karşın ‘Dink cinayeti aydınlığa kavuşmadı’ dedi

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı’nı ziyareti daha sonrası yaptığı açıklamada, “Dink’in tetikçisi mahpusta fakat gerçek katiller çabucak hemen aydınlığa çıkarılmadı, çabucak hemen bulunmadı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘DİNK’ ÇELİŞKİSİ

CHP önderinin kelamları, cinayetin gerisinde FETÖ’nün olduğunu belgeleyen mahkeme sonucuyla çelişti.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Direktörü Dink’in öldürülmesine ait, karara bağlanan davada gerekçeli karar, geçtiğimiz yılın temmuz ayında açıklanmıştı.

4 bin 532 sayfalık kararda, “En başından itibaren örgütsel iş birliği içerisinde yürütülen kelamda soruşturmaların FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü tarafınca, mensupları eliyle 2007 yılında işlenen kelam konusu cinayet evvelden tasarlanıp adım adım yürürlüğe konulmak suretiyle gerçekleştirildiği” kaydedilmişti.

NEDİM ŞENER: KILIÇDAROĞLU FETÖ’YÜ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR

Gazeteci Nedim Şener, çelişkili tabirler kullanan CHP önderine sert biçimde reaksiyon gösterdi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Şener, Kılıçdaroğlu’nu ‘FETÖ’yü aklamakla’ suçladı.

Şener hususa ait paylaşımında, “KILIÇDAROĞLU FETÖ’YÜ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR! ‘Hrant Dink’in tetikçisi mahpusta ancak gerçek katiller bulunmadı’ diyor. Dink, cinayeti, hala mahpusta olan istihbarat lideri R.Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer başta, FETÖ’cülerin Ergenekon kumpasını başlatmak için göz yumdukları suikasttir” dedi.