Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği için CHP’den ihraç edilen Sevigen: Onları sokağa çıkamaz hale getireceğim

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP YDK Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı. Gündemdeki hususları görüşen YDK, Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşme” açıklamalarını eleştiren ve “Kemal Bey’in başı epeyce bulanık ve Atatürk Cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor. Bu kadar hezimete karşın Atatürk’ten çok genel başkanlık yaptı” sözleriyle reaksiyon gösteren Sevigen’in oy birliğiyle partiden ihracına karar verdi.

“BANA KEMAL BEY’İ ELEŞTİREMEZSİN YAZISI GÖNDERDİLER”

Kelam konusu gelişme daha sonrası konuşan Sevigen, “Gerekçeli sonucu bekliyorum. Kemal Beyefendi ve etrafında partiye çöken 4-5 kişi var. Bu partiye çökenlerden bu partiyi temizleyeceğiz.” diye konuştu.

Sabah’a konuşan Sevigen, “Bana, ‘Kemal Bey’i eleştiremezsin diye yazı gönderdiler.’ Kemal Beyefendi kim? Kemal Beyefendi kendisini tövbe haşa ilah mı görüyor? CHP Genel Lideri her periyot eleştirilebilmiştir. Kemal Beyefendi eleştirilemez diye bir şey mi var! Ben bu talimatı kabul etmedim” sözlerini kullandı.

“ONLARI SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GETİRECEĞİM”

Sevigen kelamlarının devamında şunları söylemiş oldu:

“Mücadelemiz sürecek. Hukuksal ve siyasi çabaya devam edeceğiz. Atatürk’ün emanetini, Atatürk’e ‘kefere’ diyenlere, PKK’ya PYD’ye ‘terör örgütü’ diyemeyenlere, FETÖ’den bu partiyi temizleyemeyenlere teslim etmeyeceğiz. Bizim bu partide Kılıçdaroğlu’ndan fazla emeğimiz vardır. Kemal Beyefendi bizim yanımızda kim! Biz bu partiye senelerca her kademede hizmet ettik. Bizi ayağa düşürmelerine müsaade vermem. Gerekçeli karar daha sonrası bakacağım, bir haksızlık var ise arbede etmek istemiyordum lakin onları sokağa çıkamaz hale getireceğim