Kılıçdaroğlu’ndan orman yangınları üzerinden siyaset: 1982’de yapılan düzenlemeyi yeniymiş üzere çarpıttı

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ormanlarda yapılaşma ytesirinin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a verildiğini öne sürmüştü.

BAKAN ERSOY’DAN KARŞILIK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ormanlarda yapılaşma ytesirinin kendisine verildiği argümanına toplumsal medya hesabından karşılık verdi.

DÜZENLEME 1982’DE YAPILDI

Ersoy, “Bu düzenleme bugün değil, 1982 yılında çıkarılan kanun ile 3 Bakanlığın uhdesinde 39 yıldır var olan yetkinin, uzmanlığı gereği Bakanlığımızla sonlandırılmasından ibarettir. Birlik ve birliktelik gerektiren bu günlerde mevzuyu çarpıtmanızı hakikat bulmuyorum” sözünü kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, kederi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, evvel ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” sözlerini kullanmıştı.