Kıdemli Frank Hördler, Eisbären Berlin’den ayrıldı

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
20 yıl sonra bitti: Emektar Frank Hördler, Eisbären Berlin’den ayrılıyor

Başkent kulübünün rekortmeni başa döner, Selber Wolves’a DEL 2’ye geçer ve Berlin’de boşluk bırakır.

Christian Kattner

Frank Hördler (ortada), Mayıs 2022'de dokuzuncu şampiyonluğunu kazandıktan sonra, en başarılı DEL oyuncusu olarak 20 yılın ardından Eisbären Berlin'den ayrılıyor.

Frank Hördler (ortada), Mayıs 2022’de dokuzuncu şampiyonluğunu kazandıktan sonra, en başarılı DEL oyuncusu olarak 20 yılın ardından Eisbären Berlin’den ayrılıyor.Passion2Press/Markus Fischer/Imago

Eisbären Berlin sezonu Mart başında sona erdi. Yeni oyuncular çoktan imzalanırken ve diğerleri dağıtılırken, bir soru cevapsız kaldı: Frank Hördler ne yapıyor?

Kutup ayıları, salı akşamı 38 yaşındaki oyuncuya veda ederek yanıt verdi. Kıdemli Frank Hördler’in 1026 DEL maçı, dokuz şampiyonluk ve birer kez Avrupa Kupası ve Almanya Buz Hokeyi Kupası ile rekor oyuncu olduğu başkent kulübünde 20 yılın ardından ortak yol sona eriyor.

Frank Hördler karar vermekte zorlandı

Hördler’in kulüpten yaptığı açıklamada, “20 inanılmaz ve yoğun yıl için Eisbären Berlin’e teşekkür ediyorum. Kutup ayılarını bırakma kararı benim için çok zordu.” “Genç bir oyuncu olarak kutup ayıları bana profesyonel alanda tutunma fırsatı verdi. Sonunda 1000’den fazla DEL maçı ve dokuz şampiyonluk olacağını asla hayal edemezdim. Bunu kutup ayıları için yapabilmek benim için çok özel bir şey.”

Hördler’in yedi numaralı formasının artık ödül almadığı Eisbären’e veda etmesi, kariyerinin sonu anlamına gelmiyor. Kutup ayılarının duyurulmasına paralel olarak aktif kariyerine altı yaşında Selb’de başlayan ve 18 yaşında Berlin’e giden 38 yaşındaki oyuncu, DEL-2 kulübü Selber Wölfe’de takdim edildi.

“Frank Hördler bizimle iki yıllık oyuncu sözleşmesi imzaladı. Ayrıca kendisi ve ailesi Selb’e taşınacak ve ardından aktif spor kariyerinin ardından Selber Wolves’un genel organizasyonunda çalışacak.” Selber Genel Müdürü Jürgen Golly Ancak Hördler, kutup ayılarıyla daha sonra ilgilenmenin ihtimal dışı olmadığının bilinmesini sağladı: “Geleceğin neler getireceğini göreceğiz. Belki kutup ayısı ile farklı bir kapasitede tekrar görüşürüz.” ayılar.”

Kutup ayıları, DEL plakçısına bu sezondan sonra düşünmesi için uzun bir süre verdi ve şimdi birçok güzel veda sözü buldu. “Frank’e tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum. Başka hiçbir profesyonelin olmadığı kadar Eisbären Berlin’i temsil ediyor. Kariyeri rakipsiz. Kesinlikle bir boşluk bırakacak. Frank her zaman her takım arkadaşını desteklemek için oradaydı. yaş,” dedi sportif direktör Stéphane Richer.

“Maalesef yollarımızın artık ayrılmış olması üzücü. O bir efsane ve kutup ayılarının en büyük figürü. Yakın zamanda onun başarılarına sahip başka bir profesyonel olmayacak. Frank, hem sahada hem de dünyada mutlak bir model profesyonel ve bir lider.” buzdan,” Genel Müdür Thomas Bothstede yazdı.

Frank Hördler için ancak yılın başında Eisbären Berlin için 1000. maçını oynadığında duygusallaştı.

Frank Hördler için ancak yılın başında Eisbären Berlin için 1000. maçını oynadığında duygusallaştı.Nordphoto/Imago

Yıllar boyunca Hördler’e Eisbären’de çeşitli pozisyonlarda eşlik etmiş olan Peter John Lee, tüm övgülere ancak katılabildi: “Veda etmek her zaman zordur, özellikle de Frank Hördler gibi bir efsane söz konusu olduğunda. Frank gerçek bir şampiyondu. Buzda oynadı ve parlaklığı ve tutkusuyla takımımızı şekillendirdi. Oynama şekli hepimiz için ilham kaynağı oldu. Frank’i ve olağanüstü becerilerini özleyeceğiz. Bir sonraki bölümü kulübümüzdeki zamanı kadar başarılı olsun.”

Hördler, Berlin’in bazı kolaylıklarını kaçıracak

Frank Hördler için bir sonraki bölüm, kariyerinin başlangıcına sportif bir dönüş olacak. Selb’deki sunumunda “Tabii ki şu veya bu kolaylıklardan birini özleyeceğim: gece geç saatlerde alışveriş, tramvay, çok sayıda restoran” dedi. “Ama günün sonunda karım ve ben de kırları seviyoruz. Artık Berlin’in hemen dışında sakin, daha kırsal bir bölgede yaşıyoruz. Ama tam tersine. Selb’i gerçekten dört gözle bekliyoruz ve aileye daha yakınız. Selb’in çevresi ve manzarası da çok güzel. Geri gelmeyi dört gözle bekliyorum.”

Berlin’de buzun yanında ve üzerinde boşluk bırakacak ama Ostbahnhof’taki arenanın çatısı altında kendisine önümüzdeki sezon giyeceği formayla uygun bir yer bulacaktır. Ve en azından bu ciddi tören için Berlin’e dön ve veda et.