Kendi bedeni Franziska Preuß'un en büyük düşmanıdır

Kemal

New member
Franziska Preuß artık aksiliklere aşina. Biatloncu, Dünya Kupası, Dünya Şampiyonası veya Olimpiyat Oyunlarında düzenli olarak madalya için mücadele etmek yerine çoğunlukla seyirci kalıyordu veya kişisel beklentilerin yanı sıra sağlık nedenleriyle kendisine yüklenen beklentileri karşılayamıyordu.

Franziska Preuß'un kendi vücudu işleri zorlaştırıyor

Model Alman biatloncu olarak Laura Dahlmeier'in halefi olması gerekiyordu ve en geç geçen sezon Alman kadın takımının liderlik rolünü emekli Olimpiyat şampiyonu Denise Herrmann-Wick'ten devralması gerekiyordu. Kros kayağı pistindeki ya da atış poligonundaki rekabet değil, 30 yaşındaki bu adamın yakın geçmişteki en büyük rakibi kendi bedeni oldu.

Bu hafta sonu yeni sezonun başlangıcında yine iyi bir aşamada. “Nihayet kayaklara geri dönmek güzel. Birkaç haftalık antrenman ve ilk yarışmalar biraz daha karanlık Finlandiya'da yaklaşıyor,” diye yazdı soğuk kuzeye doğru yola çıkmadan bir hafta önce Instagram profilinde. Franziska Preuß, kendi sağlığı için verdiği mücadelenin son dönemini çoktan geride bırakmıştı. Geçtiğimiz iki yıl boyunca çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle sezonu erken kapatmak zorunda kalan, hatta kariyerine son veren, paranazal sinüslerine geçirdiği “tatsız” operasyonun ardından yeniden başlamaya çalışıyor.

Mart ayında, 2015 bayrak yarışı dünya şampiyonuna acilen ihtiyaç duyulan prosedür uygulandı. Artık neden bu kadar savunmasız olduğumu açıklayan bir şey bulmalarına sevindim. Umarım tıbbi teori doğrudur ve işler artık daha iyiye gider” dedi Preuss. Her halükarda “sağlığımı korumak için yapabileceğim her şeyi” yapmaya devam ediyor. Daha fazlası benim gücümde değil.”

Eğer vücut işbirliği yaparsa Preuß hâlâ en iyi Alman biatlonculardan biri. Ve tecrübesiyle Alman kadın takımının önemli bir üyesi. Ancak geçmiş yıllardaki sağlık sorunları nedeniyle kendi beklentileri düşmüş. Yedi kez Dünya Kupası madalyası kazanan sporcu öncelikle biatlon hayatında nihayet tutarlılık bulmayı umuyor. “Eğitimim planladığım gibi çok iyi geçti. Neredeyse her şeyin üstesinden gelebildim ve son yıllara göre çok daha dayanıklıyım. Stres ve iyileşme arasındaki geçiş bir şekilde çok daha iyi sonuç veriyor. Umarım iyi sonuçlar olur” diyor Yukarı Bavyeralı, Finlandiya'daki başlangıca atıfta bulunarak.