Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini bir kaideyle geri aldı

celikci

New member
Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini bir kaideyle geri aldı
Ereğli ilçesinde avukat Ahmet Köse, geçen temmuz ayında motosikletiyle seyir halindeyken önündeki arabanın ansızın kendi şeridine geçmesi kararı kaza geçirdi.

ŞİKAYETİNİ TEK BİR KAİDEYLE GERİ ALDI

Güvenlik kamerasına da yansıyan kazada, devrilen motosikletin şoförü Ahmet Köse yaralandı. Hastanedeki tedavisinin akabinde taburcu olan Köse, araba şoförü öğretmen İsmail Sevinç‘ten şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında iki taraf da uzlaşmaya çağrıldı. Avukat Köse, araba şoförü Sevinç’in aracının art camına motosikletlere yol verilmesi gerektiğini belirten bir yazı yazması halinde uzlaşabileceğini söylemiş oldu. Teklifi kabul eden Sevinç, aracının ardına iki motosiklet fotoğrafıyla “Sağdan ve soldan gelen motosiklete dikkat” yazdırdı. Köse de şikayetinden vazgeçti.

“ŞARTIMI ÇABUCAK YERİNE GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Avukat Ahmet Köse, motosiklet şoförlerinin trafikte yanılgılı şerit değiştiren arabalar niçiniyle güç anlar yaşadığını söylemiş oldu. Farkındalık oluşturmak hedefiyle bu biçimde bir yazının yazılması teklifini Sevinç’in kabul ettiğini söz eden Köse, “O gün ben yolumdaydım. İsmail hocanın da büyük bir ihtimalle sağ aynasına dikkat etmediğini düşünüyorum. Tahminen de dikkat etti ancak görmedi. O da olabilir. Önüme kırmasıyla minik bir kaza geçirdik. Aslında bizim kaza fazlaca büyük bir hasara niçiniyet vermedi ancak ben yaralandığım için doğal olarak savcılık bir soruşturma yapıyor. Taksirle yaralama yani trafik kazası faydalanma kabahatleri da uzlaştırmaya tabi. Uzlaştırmacı aradığı vakit dedim ki benim şikayeti geri almadan yana bir meselem yok. bu biçimde bir talebim var. Şayet İsmail hoca kabul ederse şikayetten vazgeçeceğimi söylemiş oldum. İsmail Beyefendi ile konuştuk. Kendisi de eğitimci olduğu için bu cins sıkıntıları biliyor. Kendisi bunu çabucak yerine getireceğini söylemiş oldu. Savcılık şikayet evrakını geri alarak belgeyi düşürdük. Buradaki bizim sorunumuz, bir kazanın, bir canın ziyan görmesine mani olabilirsek bizim için ne keyifli. Sıkıntımız bu. Bir de farkındalık yaratmak istiyoruz. Kamuoyu görsün bilsin. Artık motorlarla, bisikletlerle araçlar birebir yolu kullanıyor. Bunların her biri araç. Kamyonun taksiden nasıl üstünlüğü yoksa taksinin de motosikletten, motosikletin de bisikletten üstünlüğü yok” diye konuştu.

“YAZIYI GÖRENLER niçinİNİ SORGULUYOR”

Öğretmen İsmail Sevinç ise kaza niçiniyle büyük keder yaşadığını söz etti. Araba kullandığı sırada bir anlık ihmali kararı kazanın meydana geldiğini anlatan Sevinç, “Kazada Ahmet Bey’de rastgele bir külfet olmadı. Ondan dolayı epey memnunum. Toplumsal bir farkındalık yaratmak için bu yazıyı otomobile asmaya karar verdim. Aşikâr bir süre otomobilin gerisinde kalacak. daha sonrasında insanların dikkatini çeker. bu biçimdelikle birkaç kazayı önleyebilirsek o bizim için fazlaca memnunluk verici olur. gorenler birinci olarak şaşırıyor. Fakat farkındalık yarattığı muhakkak oluyor. İlgi çekti. Yazıyı nazarannler en evvel niye yaptırdığımı soruyorlar. Ben de başımıza küçük bir kaza geldiğini, motorcuların trafikte fazlaca problem yaşadıklarını ve motorcuların da trafik kurallarına uymaları gerektiğini söylüyorum. özetlemek gerekirsesı bu yaptığımız farkındalık yaratma manasında hayli tesirli oldu” dedi.