Kay Bernstein'ın ölümüne tepkiler – Hertha BSC oyuncuları bu kadar duygusal

Kemal

New member
Başkan Kay Bernstein'ın beklenmedik ölüm haberi Hertha BSC'yi, ofisteki tüm çalışanları, antrenör ekibini, taraftarları ve mevcut veya eski oyuncuları şokta bıraktı. Yüzbaşı Toni Leistner, ilk etapta merhum başkanın beyaz güvercinli ve siyah kalpli siyah beyaz fotoğrafını sosyal ağlarda paylaşıp ardından akşam veda sözlerini yayınlarken, özellikle Fabian Reese ve Nader El Jindaoui Instagram profillerinde paylaşım yaptı. öğleden sonra daha ayrıntılı olarak.

Nader El Jindaoui ona inandığı için Kay Bernstein'a teşekkür ediyor

El Jindaoui duygusal mesajına “Birkaç gün önce konuştuk… Artık birbirimizi görmeyeceğimize inanamıyorum” diye başladı. “Bu sözleri artık sana yüz yüze söyleyemeyeceğime inanamıyorum. Desteğin için teşekkürler. Sen benim rüzgarımdın, bana güvenlik ve güven verdin. Düşmekten korkmadım çünkü desteğinin yanımda olduğunu biliyordum. Birçok kişi beni silerken sen bana inandın. Bunu asla unutmayacağım. Huzur içinde yat, Kay. Hikaye siz ve Berliner Weg için yazılmaya devam edecek.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Nader El Jindaoui, Kay Bernstein'ın ölümüyle ilgili Instagram'da duygusal sözler buldu.instagram

Şu anda antrenmanlarda kayıp olan Reese de düşüncelerini uzun bir mesajla özetledi: “Şok çok derin ve düşüncelerim ve üzüntüm öncelikle Başkanımız Kay Bernstein'ın ailesi ve akrabalarıyla ilgili. Maçlardan sonra birbirimizin kollarına düştüğümüz, sevinçten ışıldadığımız, saçlarımızın uçlarına kadar elektriklendiğimizi, mutluluk dolu anları hatırlıyorum. Bu an için duygularımızı kalbimizin derinliklerinden haykırdık. Bu yolculuğun bir parçası olmanın rahatlığını ve gururunu yaşadık. Bu değerli anlar kalbimin bir parçası; bugünden itibaren altın bir kilitleri var ve bunları yaşadığım için minnettarım. Hertha ailesi olarak bize büyük bir görev düşüyor ve Kay, birbirimize daha da yakınlaşmamızı istiyor. Kay, yeniden kitleleri heyecanlandıran bir kulüp olmamızın önünü açtın. Bunun için Hertha taraftarlarının teşekkürünü hak ediyorsunuz. Sanki sana tutkuyla bağırılıyormuş ve sımsıkı sarılıyormuşsun gibi hissediyorum, bu sefer sevinçten gözlerim ıslanmıyor. Ama bu, senin hayatımızda ne kadar önemli bir insan olduğunu gösteriyor.”

Yüzlerce takipçi @Hertha BSC Başkan Kay'in trajik ölümünün ardından #kehribar akşam saatlerinde mavi ışıklarla aydınlatılan Olimpiyat Stadı önünde toplandı. Çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı. #hahohe pic.twitter.com/Vk0XlQXO9V

— Berliner Zeitung (@berlinerzeitung) 16 Ocak 2024
Ancak bu korkunç haber yalnızca Westend'de değil Köpenick'te de şaşkınlığa neden oldu. “1. FC Union Berlin adına, Başkanınız Kay Bernstein'ın ani ölümü nedeniyle en içten taziyelerimi sunmak isterim. Kay Bernstein, Ne yazık ki Hertha BSC'deki çok kısa görev süresinde şimdiden biçimlendirici bir iz bıraktı. Onun korkunç ölüm haberi Union olarak bizler için de şok oldu ve Hertha ailesinin acısını ve üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hertha BSC'ye bu zor zamanlarda güç ve dayanışma diliyoruz. Sevilen birinin ölümü acı verici ve yeri doldurulamaz bir kayıptır. Lütfen Bernstein ailesine ve Hertha halkına en derin taziyelerimizi iletin,” diye yazdı Birlik Başkanı Dirk Zingler, Hertha BSC Başkan Yardımcısı Fabian Drescher ve Hertha BSC & Co. KGaA Genel Müdürü Thomas Herrich'e yazdığı bir mektupta.

fotoğraf Galerisi

Hertha BSC'nin başkanı 43 yaşında beklenmedik bir şekilde öldü.

Hertha BSC'nin başkanı 43 yaşında beklenmedik bir şekilde öldü.Şehir Basın GmbH

1990'ların başında Bernstein'ın Hertha BSC'ye olan tutkusu alevlendi.  1998'de Harlekins Berlin ultra grubunun kurucu ortağı oldu ve burada bir süre capo olarak görev yaptı ve birçok hayran girişimi başlattı.

1990'ların başında Bernstein'ın Hertha BSC'ye olan tutkusu alevlendi. 1998'de Harlekins Berlin ultra grubunun kurucu ortağı oldu ve burada bir süre capo olarak görev yaptı ve birçok hayran girişimi başlattı.Kamera4/imago

26 Haziran 2022'deki genel kurul toplantısında Bernstein, 1.670 oyla kalp kulübünün başkanı seçildi.

26 Haziran 2022'deki genel kurul toplantısında Bernstein, 1.670 oyla kalp kulübünün başkanı seçildi.Matthias Koch/imago

Pek çok sorunun ve yatırımcı Lars Windhorst'un ayrılmasının ardından Bernstein, 777 Ortağı 100 milyon Euro'luk yeni yatırımcılar olarak Hertha BSC'ye getirme işine dahil oldu.

Pek çok sorunun ve yatırımcı Lars Windhorst'un ayrılmasının ardından Bernstein, 777 Ortağı 100 milyon Euro'luk yeni yatırımcılar olarak Hertha BSC'ye getirme işine dahil oldu.Matthias Koch/imago

Bernstein kulüpte ve taraftarlar arasında çok popülerdi, çünkü kendisi de sahneden gelmişti.

Bernstein kulüpte ve taraftarlar arasında çok popülerdi, çünkü kendisi de sahneden gelmişti.Jan Hübner/imago

Oyuncular da (burada Florian Niederlechner) Bernstein'ı gerçekten çok sevdiler.

Oyuncular da (burada Florian Niederlechner) Bernstein'ı gerçekten çok sevdiler.kolbert basını/imago

2023'ün sonundaki en önemli olay, DFB Kupası son 16 turunda HSV'ye karşı kazanılan galibiyetti.

2023'ün sonundaki en önemli olay, DFB Kupası son 16 turunda HSV'ye karşı kazanılan galibiyetti.Şehir basını

Zafer, Olimpiyat Stadı'nın doğu kıvrımı önünde kapsamlı bir şekilde kutlandı.

Zafer, Olimpiyat Stadı'nın doğu kıvrımı önünde kapsamlı bir şekilde kutlandı.Şehir Basını

Kulüp ve taraftarlar, başkanlarının beklenmedik ölümü karşısında şok oldu.

Kulüp ve taraftarlar, başkanlarının beklenmedik ölümü karşısında şok oldu.Daniel Lakomski/imago

Kai Wegner “şaşkına döndü ve derinden şok oldu”

Berlinli politikacılar da Hertha başkanının ölümü hakkında yorum yaptı. Belediye Başkanı Kai Wegner, X platformunda (eski adıyla Twitter) şunları yazdı: “Kay Bernstein'ın ölümü beni şaşkına çevirdi ve derinden şoke etti. 43 yaşında hayatın ortasındaydı. Berlin yolu sayesinde taraftarları ve kulübü daha yeni bir araya getirmeyi başardı. Bu zor saatlerde düşüncelerim onun ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte.” Spor Senatörü Iris Spranger şunları yazdı: “Hertha BSC Başkanı Kay Bernstein'ın ölüm haberi beni derinden sarstı. Düşüncelerim artık ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte, onlara en içten taziyelerimi iletmek istiyorum.” Berlin Temsilciler Meclisi'ndeki Yeşiller Partisi lideri Werner Graf da beklenmedik haber karşısında “derin şok” yaşadı: “Kay, Hertha'ya çok şey verdi ve kulübe yeni bir soluk getirdi. Hertha'yı zor zamanlarda Berlin yoluna geri getirdi. Eğrinin dışına çıkın ve sorumluluğa girin. O da müdahil oldu ve tartışma başlatmaktan korkmuyordu.”

DFL'nin yılbaşı resepsiyonu yasla kutlandı: Misafirler bir dakikalık saygı duruşunda merhum Kay'ı andı #kehribar.

Futbol aile toplantısında planlanmış bir program maddesi yoktu. pic.twitter.com/NMtPmTI0q5

— DFL Alman Futbol Ligi (@DFL_Official) 16 Ocak 2024
Haberin iletilmesinin ardından DFL, Salı günü Frankfurt/Main'de düzenlenen Yeni Yıl resepsiyonunu önemli ölçüde kısalttı. DFL denetleme kurulu başkanı Hans-Joachim Watzke, “Aslında Alman profesyonel futboluyla ilgili sekiz tezi tartışmak istedim” dedi: “Fakat trajik koşullar göz önüne alındığında, iş hakkında her zamanki gibi konuşabileceğimi düşünmüyorum. Her şeyi onurlu bir şekilde kutlamak istiyoruz.” Almanya futbolunun tamamı ve Alba Berlin, Eisbären Berlin, Füchse Berlin ve BR Volleys gibi Berlin'in tüm büyük profesyonel kulüpleri taziye mesajları gönderdi.