Karl-Heinz Rummenigge, Luis Rubiales’in Dünya Kupası öpücüğünün “kesinlikle sorun olmadığını” düşünüyor

Kemal

New member
Pazar günkü ödül töreninde yaşanan neredeyse mantıklı öpücük heyecanının ardından Luis Rubiales ertesi gün özür diledi. Özür dilemekten ve “bundan ders çıkarmaktan” başka “başka seçeneği” yok. İspanya Futbol Federasyonu başkanı, derneği temsil ediyorsa daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ancak yaygaranın “aptalca” olduğu yönündeki görüşünü sürdürdü. Öpücüğü “maksimum bir coşku anında hiçbir kötü niyet olmadan” gerçekleşti. Bunu normal ve doğal olarak görüyordu, “ama dışarıda heyecan yarattı.”

Andries Jonker’a göre Dünya Kupası öpücüğü “kabul edilemez” ve “çirkin”

İspanya Spor Bakanı Miguel Iceta Pazartesi günü şunları söyledi: “Bir oyuncuyu ağzından öpmek kabul edilemez. Yapması gereken ilk şey açıklamak ve özür dilemek. Bunun üstesinden gelinemez.” Oyuncuları tarafından da saygılı tavrıyla takdir edilen Hollandalı milli antrenör Andries Jonker, Rubiales’in davranışını “anlaşılmaz”, “kabul edilemez” ve “çirkin” olarak nitelendirirken, Rubiales, kendinden 12 yaş küçük Jenni Hermoso’yu tebrik ederek ona sımsıkı sarıldı. , başını iki eliyle alıp ağzından öpmeden önce onu iki kez yanağından öptü.

Almanya’da ise buna verilen tepkiler oldukça farklıydı. Karl-Heinz Rummenigge, İspanya ile İngiltere’nin futbolcuları arasındaki Dünya Kupası finalinin ardından İspanyol dernek başkanını çevreleyen öpüşme skandalını abartmak istemedi. Pazartesi akşamı Hamburg’da düzenlenen Sport Bild Ödülleri’nde FC Bayern denetim kurulu üyesi, “Bence bu konuda aşırıya kaçmamalısınız” dedi. Pazar günü madalyanın ne zaman teslim edildiği sorulmadan yıldız oyuncu Jennifer Hermoso’yu dudaklarından öpen Rubiales’i iyi tanıyan Rummenigge, şunları söyledi: “Dünya şampiyonu olduğunuzda duygusallaşırsınız. Ve orada yaptığı şey -kusura bakmayın ama- kesinlikle sorun değil.”

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

67 yaşındaki oyuncu, Rubiales’in muhtemelen duygusal olduğunu açıkladı. “Hatırlıyorum: Geçen sefer Şampiyonlar Ligi’ni kazandığımızda erkekleri dudaklarından değil, sevinçten öpmüştüm.” Rummenigge, futbolda duygusallığın önemli olduğunu, “köydeki kiliseyi bırakmak” gerektiğini söyledi. Herkes 67 yaşındaki adamın fikrini paylaşmıyor. Alman Futbol Ligi’nin eski genel müdürü Donata Hopfen ise bu konuda Rummenigge’den tamamen farklı bir görüşe sahip: “Eğer her iki tarafın da istediği bu değilse, o zaman bu çok zor bir davranış. Bana göre bu mümkün değil. ve buna göre yorum yapıldı, aşırı güçlü olabilir ve aslında öyle görünüyor.

Hans-Joachim Watzke yorum yapmamayı tercih ediyor

Rubiales’i şahsen tanıyan BVB patronu Hans-Joachim Watzke ve DFB başkanı BeHaberler Neuendorf ise daha temkinli tepki gösterdi. Neuendorf, “Sizin de benzer bir durumda olacağınızı hayal etmiştim: Böyle davranacağımı sanmıyorum” dedi. Watzke şunları söyledi: “Bir şeyleri uzaktan yargılamaya her zaman dikkat ederim. Daha önce orada ne olduğunu bilmiyorum, birbirleriyle mi konuşuyorlardı yoksa taşkın bir neşe duygusu muydu. Bilmiyorum, sen Bunun için orada olmam gerekiyordu ama değildim, o yüzden susuyorum.”

45 yaşındaki Rubiales bunu yapamadı ve bir Haber mesajıyla özür diledi. Ancak heyecanın nedenini anlamamıştı ki bu da bu özrü inanılmaz kılıyordu çünkü hiçbir içgörü göstermiyordu.