Karadeniz’in kapıları İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak! Asrın projesi gerçek oluyor

celikci

New member
Karadeniz’in kapıları İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak! Asrın projesi gerçek oluyor
Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Hilmi Güler’in Güç Bakanlığı devrinde başlatılan Karadeniz- Akdeniz Yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu’nun iktisadını olumlu istikamette etkileyecek olan asrın projesi yardımıyla Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz‘in ticaret limanı olacak.

MALİYETİ 1 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE

Dolaylı biçimde yaklaşık 50 ili ilgilendiren toplam maliyeti de 1 milyar TL’nin üzerinde olan proje ile Karadeniz’in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz‘e açılacak. Ordu‘dan, Akdeniz Bölgesi’ndeki vilayetlere kadar ulaşımı kolaylaştıracak olan proje, Rusya, Gürcistan, Ukrayna üzere ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta değerli rol de üstlenecek.

KARADENİZ’İ İÇ ANADOLU, DOĞU ANADOLU VE AKDENİZ’E BAĞLAYACAK

Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak, Ordu sonlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, fazlaca sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunan Karadeniz-Akdeniz Yolu, ithalat ve ihracat açısından da kıymetli bir rol üstlenecek. Proje çerçevesinde, Karadeniz’in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak. Ordu’dan, Akdeniz Bölgesi’ndeki vilayetlere kadar ulaşımı kolaylaştıracak olan proje, Rusya, Gürcistan, Ukrayna üzere ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta kıymetli rol de üstlenecek. Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak olun yolun Ordu hudutlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, epeyce sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunuyor.

BÖLGESEL MANADA 50 İLİ İLGİLENDİRİYOR

Altınordu Mahallesi Karaağaç Mahallesi Muhtarı Kadir Kır, “Bu yol, Osmanlı Devleti’nin son devirlerine denk gelen bir projeydi ve bu proje AK Parti hükümeti periyodunda aktif bir hale gelerek faydalı oldu. Bölgesel manada da 50 ili ilgilendiren bir alana hakim bir proje. Ekonomik manada bölgeye kazandırdığı güç tasarrufu ve vaktin pahalı kullanılması ismine hayli kıymetli bir proje. bir daha bölgemize yapılacak olan sanayi bölgesi ile bir arada bu yol bölgeye fazlaca büyük bir bedel katacak. Devletimiz imkanlarını her türlü faal hale getirerek yapıyor” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR YOL HASRETİMİZ GİDERİLDİ”

“ÖNCEDEN 45 DAKİKADA GİDİYORDUM ARTIK 15 DAKİKA SÜRMÜYOR”

Faal olarak yol kullanan ve hem yakıt birebir vakitte zaman açısından tasarruflarının 3’te teğe düştüğünü söyleyen Ali Aktaş, “Yılda 3-4 kere Doğu ve Güneydoğu tarafına geçiyorum. Tam manasıyla bitmediği biçimde bizler ve ülkemiz için hayli faydalı olduğuna inanıyorum. Bölgemize de ekonomik olarak hayli katkısı var. Evvelce kent merkezine 45 dakikada gidiyorum, şu anda ise 15 dakika sürmüyor. Yakıt ve vaktimiz 3’te teğe düştü. İnşallah kalan kısımları da tamamlanırsa fazlaca daha hoş olur” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı / İktisat