Kadıköy’deki kilise duvarında dansa Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert reaksiyon: Bu edepsizliğin peşini bırakmayacağız

Leyla

Global Mod
Global Mod
Kadıköy’de bir küme, Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde dans etti.

Skandal imajlara ait Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi.

Polis grupları yaptıkları çalışmada, Y.E.U ve Ö.F.A. ile aracın sahibi O.Y.’yi gözaltına aldı.

Emniyetteki süreçleri tamamlanan 3 kuşkulu, Kartal’daki Anadolu Adliyesine sevk edildi.

Burada savcılığa çıkarılan 3 kuşkulu, isimli denetim altına alınmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Ö.F.A. ve Y.E.U’nun “halkın bir bölümünün benimsediği dini kıymetleri alenen aşağılama” hatasını işledikleri sebebi öne sürülerek “1 ay müddetle “konutunu terk etmeme” biçiminde isimli denetim önlemi uygulanarak hür bırakılmasına karar verdi.

Hakimlik, kuşkulu O.Y. hakkındaki isimli denetim talebini ise reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert reaksiyon: Bu edepsizliği kabul etmemiz mümkün değil

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının akabinde gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında bahse değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Kadıköy’de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı şu mübarek günlerde, birliğimize birlikteliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Tüm vatandaşlarımızın din ve inançlarını korumak en başlı görevimizdir. Bu hususun da sonuna kadar takipçisi olacağız. bu biçimde bir ahlaksızlığı, edepsizliği kabul etmemiz mümkün değildir.” tabirlerini kullandı.