İttifakı ‘garanti’ çatlattı

Leyla

Global Mod
Global Mod
Aday ve tezkereler konusunda CHP ve GÜZEL Parti içinde yaşanan ayrışma karşılıklı iletileşmeye dönüştü.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, “hiç bir vakit hiç bir ittifak garanti, kalıcı, ebediyen sürecek değildir. O yüzden CHP’nin kendi öz gücüyle yükselmesi gerekir” derken HDP seçmenine uzak olunmaması gerektiği iletisini verdi. Atıcı, “Biz HDP tabanına yaklaşabiliriz, bu mümkündür, HDP tabanı da bize yaklaşmaya şu anda fazlaca hazırdır” dedi.

CHP NEREYE KARŞI BÜYÜYOR

Atıcı’nın kelamlarına YETERLİ Parti Genel Lider Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’ndan karşılık geldi. Yeni Şafak’a değerlendirmelerde bulunan Ağıralioğlu, “Biz ÂLÂ Parti’yiz ve iktidara gerçek yürüyoruz. ötürüsıyla CHP ya da Aytuğ Beyefendi nereye karşı büyüyorlar onlar karar versinler. Biz iktidara hakikat yürüyen ve iktidarın seçmen alanından ümidini kaybetmişlerin ümidi olan partiyiz. Şimdilik buradayız önümüzdeki periyot seçim sathına girildiği vakit epey daha rahat görülecektir şayet işlerimizi hakikat yaparsak ümidi yöneten gelecek telaşlarını izole eden parti iktidar olabilir” diye konuştu.

“Bu siyasal denklem içerisinde hem partim ismine birebir vakitte Türk demokrasisi ismine mecburiyetler alanından bağımsız konuşuyorum” diyen Ağıralioğlu, “Biz seçmenin tapulu Aytuğ beyefendi artık bu biçimde görüyor olabilir. 3-5 ay daha sonra tekrar sorun ona bu soruyu” tabirlerini kullandı.