İstanbul’daki kar esaretine karşın Fatih Altaylı İBB’yi savundu: Olur bu biçimde şeyler

Leyla

Global Mod
Global Mod
İstanbul’da kar yağışının tesirli olacağı günler ve hatta haftalar evvelce çoğunlukla Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca deklare edilirken, İBB bu imtihanı geçemeyerek adeta İstanbulluları yalnızlığa terk etti. Gazeteci Fatih Altaylı ise köşe yazısında İBB’nin bu beceriksizliğini’Olur bu biçimde şeyler’ diyerek geçiştirdi.

FATİH ALTAYLI’DAN İBB SAVUNMASI: OLUR BU TÜRLÜ ŞEYLER!

İstanbul’daki kar yağışı İBB’nin vurdumduymaz tutumu ile birleşince ortaya akılalmaz imajlar çıktı. Geçtiğimiz gün toplumsal medya hesabından İBB’nin tuzlama yapmamasını eleştirip daha sonra, apar topar paylaşımı silen Altaylı, İBB’nin skandal idaresine övgüler dizdi.

Altaylı, “İstanbul bu biçimde kar görmedi diyorlar. Metrekareye ne kadar yağdı santim santim ölçmedim lakin İstanbullu daha evvel de bu biçimde kar felaketleri ve bağlı olarak sefaletleri yaşadı. O yüzden de kimseye kızmamayı öğrendim. Ortada oluyor bu biçimde şeyler. En büyük, en çağdaş kentleri bile tabiat esir alabiliyor.” kelamlarıyla İstanbul’un felç bulunmasına niye olan İBB idaresine plaket vermediği kaldı.

İstanbul’da binlerce vatandaş otomobillerinde veyahut yollarda mahsur kaldı. Üstüne bir de kendi araçlarını kullanmayan vatandaşları hesaba katmayan İBB toplu ulaşımda seferleri artırmak yerinde seferleri azaltınca ortaya kaos görüntüsü çıktı. Ana arterlerde tuzlama yapmayan İBB, tehlikeye taban hazırladı.

AĞIZ DOLUSU KÜFÜRLER

İBB gruplarının Barbaros Bulvarı mevkiinde tuzlama yapmamasına reaksiyon gösteren Fatih Altaylı, yaptığı paylaşımı sildikten daha sonra reaksiyon gösterenlere, “Niye sildin” diye soran yavşak güruha yanıtımdır. Biraz ilerde tuzlama yapıldığını görür görmez sildim. Beni de kendiniz üzere yavşak zannetmeyin. İt sürüsü” tabirlerini kullandı.