İstanbul’da aksiyon sinemalarını aratmayacak görüntü! 3 milyon dolar az kalsın gidiyordu

celikci

New member
İstanbul’da aksiyon sinemalarını aratmayacak görüntü! 3 milyon dolar az kalsın gidiyordu
İstanbul Laleli’de araçlarını park ettikten daha sonra ellerindeki 3 milyon dolarla birlikte dükkanlarına yanlışsız yürüyen iki kardeş, gaspçıların radarına takıldı. Gaspçıların parayı almak için üzerlerine hakikat atıldığı kardeşler, seri atakları yardımıyla paralarını kurtardı. Gergin dakikalar saniye saniye kaydedildi.

ELLERİNDE SİLAH DA VARDI

4 Ekim Pazartesi günü sabah saatlerinde teze göre, çantalarında 3 milyon dolar bulunan iki kardeş, iş yerlerine gitmek için yürüdükleri sırada silahlı iki kişi tarafınca gasbedilmek istendi. İki gaspçının ellerindeki tabancaları doğrulttuğu kardeşler çantayı kaptırmamak için canları değerine direndi. Çantayı alamayan gaspçılar, olay yerinden süratlice uzaklaştı.

“ÇANTAYI VERMEMEK İÇİN ÇOK DİRENDİLER”

Olayın şahitlerinden esnaf Turan Kalkan, “Sabah 09.00 sıralarıydı. Ticaretle uğraşan arkadaşlarımız var. İki kişi otomobilden, arkadaşların olduğu istikamete yöneldi. İki tane silahlı saldırgan arkadaşa silah doğrultu. Biz orada müdahale ettik. O sırada başkası bana silah doğrulttu. Ben de geri kaçtım. Çok zorladılar çantayı vermemek için. sonrasındasında şüpheliler kaçtı. Gasba uğrayanlar bizim iş hanındalar. Kendilerini tanıyoruz fakat birkaç günden beri gelmiyorlar. Söylentilere nazaran çantada 3 milyon dolar varmış. Biz 32 seniçin beri buradayız. Evvelden itimat timleri vardı. Bugünlerde sokakta yoklar. niye yoklar bilmiyorum. Alışılmış bu da emniyetin bileceğin iş” dedi.

“BÖYLE OLAYLAR YENİ BAŞLADI”

Etraftaki bir öbür esnaf Kadri Karaer ise, “Gasp teşebbüsü oldu. Para çantasını otomobilden indirdiklerinde takip etmişler. İki kişi silahlı taarruz yaptı paraları almak için fakat alamadılar. Bizim komşularımız, ofisleri var burada. Söylentiye bakılırsa 3 milyon dolar varmış çantada ancak net değil doğal. Birkaç aya kadar bu biçimde olaylar yoktu. Yeni yeni başladı. Bitmiş bir şeydi lakin yinedan bu çeşit olaylar dönmeye başladı” dedi.

AKSİYON DOLU ANLAR KAMERADA

Yaşanan gasp anları etraftaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İmgelerde, iki kişinin sokakta elinde çanta ile yürüyen kardeşlere tabanca doğrulttukları ve kardeşlerin buna karşın çantayı kaptırmayarak bir iş hanına girdikleri görülüyor.