İstanbul 2 No’lu Barosu Lideri Yasin Şamlı: Kılıçdaroğlu’nun savları işgal daveti

Leyla

Global Mod
Global Mod
İstanbul 2 No’lu Barosu Lideri Avukat Yasin Şamlı, TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün konuğu oldu.

1 Kasım tarihinde, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüttüğü kampanyayla ilgili, “Bu kelamlar kampanyanın bir modülü olabilir. Kılıçdaroğlu’nun kendi fikri olduğu kanaatinde değilim bu iftiralar bir yerde üretiliyor.” diyen Şamlı, bunun siyaset yapmaya girip girmediğine ait soruyu yanıtladı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN TEZLERİ İŞGAL DAVETİ”

“İzleyicilerimizin vicdanına soruyorum, bir ülkenin silahlı kuvvetleri kimyasal silah kullanılıyor demişse yahut emniyet güçleri kim olursa olsun Sayın Kılıçdaroğlu olabilir yahut diğeri olabilir, emniyet güçleri uyuşturucu ticareti yapıyor demişse bunun ispatı gerekmez mi?”
diyen Şamlı, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bakın burada devletin kurumu toptan suçlanıyor. Şöyle bir şey olabilir bakın, diyelim ki bir kişi çıkıyor ve diyor ki falan yetkili şöyle bir hukuka terslik yapmıştır ve bunu Türkiye’de ilgili merceğe şikayet ediyor, bu olabilir. Buradan hukuka ve adalete ulaşılabilir. Lakin birisi çıkıp da Türk Silahlı Kuvvetlerini, yahut devletin bir kurumunu toptan suçladıktan daha sonra, memleketler arası kuruluşlardan yardım istiyorsa, memleketler arası kuruluşlar gelsin bunu denetlesin diyorsa, ben orada bir işgal daveti görürüm.Bu epeyce net bir işgal daveti görürüm. Ben kendi devletimin bir kurumuna bir organına, örneğin yargısına güvenmeyeceğim lakin memleketler arası yargı mercilerine güveneceğim o denli mi?”