İlber Ortaylı’dan tokat olayında sessiz kalmakla suçlanan Fatma Şahin’e takviye: Eline sopa mı alacaktı?

celikci

New member
İlber Ortaylı’dan tokat olayında sessiz kalmakla suçlanan Fatma Şahin’e takviye: Eline sopa mı alacaktı?
Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin‘le canlı yayın gerçekleştirdiği sırada kameramana tokat atmış ve bu imajların ortaya çıkmasıyla büyük reaksiyon çekmişti. Sarıkaya, durum niçiniyle özür diledikten bir gün daha sonra da Haber türk’teki nazaranvinden istifa ettiğini duyurmuştu.

OLAY daha sonraSI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Canlı yayında olaya tanıklık eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Fatma Şahin ise kimi çevrelerce duruma sessiz kalmakla suçlanmıştı. Şahin, yayın daha sonrası yaptığı açıklamada, “Haber türk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya‘nın reaksiyonu kendisinin de dediği üzere hayli yanlıştı. aslına bakarsanız daha sonrasındasında ortamızda konuştuk ve ben de niyetlerimi söylemiş oldum. Sarıkaya, kendi bildirisinde da yazdığı üzere daha sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.” sözlerini kullanmıştı.

“SİZİN KENDİ BAŞINIZ YOK MU?”

Dün Haber türk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Prof. Dr. İlber Ortaylı da kelam konusu duruma ait konuştu. Ortaylı, Par’ın ”Kimleri beğeniyorsunuz?” sorusuna, ”Gaziantep’in belediye reisi epey uygun bir arkadaş. Artık kalkıp ona da diyorlar ki Muharrem Sarıkaya ses teknisyenini dövdü, o da seyretti. Eline sopa alıp o da onu mu dövecekti. Bayan oraya röportaja çıkmış yani. bu biçimde bu insanların tenkitlerinde biraz ölçü olsun yani hayli rica edeceğim. Eline telefonu alan adam saçmalıyor. Sizin kendi başınız yok mu yani bu epeyce değerli.” dedi.

“BU HAREKETİ YAPAN İNSAN İLE BANA YAYIN YAPTIRDINIZ” DEMİŞ

Sarıkaya tarafınca taarruza uğrayan Ahmet Demir, “Fatma Şahin yayının aksamaması için reaksiyonsuz kaldı. Yayına devam ettiriyor. Yayın daha sonrası Muharrem beyefendi yaptığı hareketin nahoş olduğunu fark ettiği anda bana özür dilemeye çalıştı. Ben de kendisine ‘Yaşınıza hürmeten bir şey demiyorum lakin özrünüzü kabul etmiyorum. Ben İhlas Haber Ajansı ve yayına hürmet duyduğum için işime devam ettim. Yoksa reaksiyonumu orda gösterecektim. Fatma Şahin de etraftaki insanlara reaksiyon gösterdi. Yanındaki beşere ‘bu hareketi yapan insan ile bana yayın yaptırdınız’ dedi. Ben kendisinin yayın daha sonrası reaksiyon gösterdiğini gördüm. Lakin yayın sırasında bu biçimde reaksiyon göstermedi” halinde konuşmuştu.

Son Dakika Haberleri