İçişleri Bakanı Soylu: 300’e yakın ihbar geldi her biriyle ilgileniyoruz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milas’ta Yangın Uyum Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

“Devletin bütün kurumları, tüm yangınların bir an evvel söndürülebilmesi ve olağana dönebilmemiz için büyük bir efor sarf ediyorlar” diyen Soylu kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Ormancılar ateşin üzerine giden insanlardır. Bir ağacı söndürmek için uğraş sarf eden ormancıların yalnızca ciğerleri yanmıyor bedenleri yanıyor. Bir milletvekilinin paylaşımını gördüm “Geldim ormancı yok” diye ayıp ediyorsunuz.

Siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum, ormancılara takviye ve çaba verebilmek için sağ duyulu davranmak hepimizin vazifesidir.”

Soylu, “Sekiz yerleşim yeri büsbütün olmak üzere 13 mahalle boşaltıldı” tabirlerini kullandı.

Yangınlarda sabotaj tezlerine ait konuşan Soylu, “Yangınlarla ilgili özel grup çalışıyor. 300’e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz” biçiminde konuştu.

Soylu, “Sosyal medyayla ilgili son bir şey söylemek istiyorum. Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorlar. Lütfen bu nefret lisanından, bu öfke lisanından uzak duralım” diye konuştu.