İBB ‘hocasından’ nikah merasiminde alkol servisi: Seküler dostlarımıza borcumuzdur

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İnanç Masası ünitesinde nazaranv yapan Fatma Yavuz, nikah merasiminde alkol servisinde bulundu.

Bu durumu toplumsal medya hesabından yayınladığı görüntü ile duyuran Yavuz, “Misafirlerimizden dilek edenlere alkol servisi yaptık, zira ömür biçimine hürmet, lafla değil aksiyonla gösterilmesi gereken bir şeydir. Nas diyor ki: ‘Vela teziru vaziraten vizra uhra’ (Hiç kimse bir oburunun günahını yüklenmez)” tabirlerini kullandı.

“MUHAFAZAKARLARIN SEKÜLER DOSTLARA BORCUDUR”

2019 yılında Diyanet’ten ihraç edilen ve çabucak sonrasında İBB’de işe alınan Yavuz’un paylaştığı görüntüde “Muhafazakarların, seküler dostlarına borcudur.” diyerek alkol servisi ile ilgili konuştuğu görüldü.

“MELEKLER ‘GÜNAH YAZIYORUZ’ DEMİYOR”

“Burada gördük ki hiç bir şey olmuyor. İsteyen çayını içiyor, isteyen alkol. Kimse kimseye saldırmıyor. Melekler ‘Sen epeyce yakın oturmuşsun sana da günah yazıyoruz’ demiyor.”
sözlerini kullanan Yavuz, kelamlarının devamında Diyanet’e de seslenerek şunları söylemiş oldu:

“Ben dindar dostlarım gelmezler hürmet duyarım diye bekliyorum. Şahsen kendim finanse ederek ikram edeceğim dedim. Çok hoş bir şey oldu, Dindar dostlarım da burada. Sayın Diyanet sen istediğin kadar masa başında otur fetva üret. hiç bir şey olmuyor, kimseye de günah bulaşmıyor. Teşekkür ederim benim hayalimdi hayalim gerçek oldu.”

TÜRK MİLLETİNİ SOYKITIMLA SUÇLAMIŞTI

Yavuz, daha evvel de toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk milletini ‘birden çok defa soykırım yapmakla’ suçlamıştı.