Hertha’nın FC St. Pauli’ye karşı yenilgisi hakkında yorumlar

Kemal

New member
Berlin Olimpiyat Stadı’nda ışıklandırılmış bir maçta 66.113 seyirci vardı ve bu da ikinci lig maçındaydı. Berlinliler maçı 2-1 kaybetmiş olsalar bile Hertha BSC oyuncuları bile FC St. Pauli’ye karşı verilen bu büyük destekten etkilendiler: “Taraftarlar yine de büyük bir teşekkürü hak ediyor; seyirci muhteşemdi!” dedi Kaleci Tjark Ernst. Ve Haris Tabakovic şunları ekledi: “Atmosfer muhteşemdi, 65.000’den fazla hayranla tek kelimeyle inanılmazdı. Üç puanı alamamak daha da acı oldu.”

Devre öncesinde Johannes Eggestein’in St. Pauli adına skoru 1-0 yaptığı maçta, Marcel Hartel kafa vuruşuyla skoru 2-0’a çıkarırken, yedek oyuncu Derry Scherhant’ın golüyle skor 1-2’ye geldi. 83. dakika.

Hertha’nın kalecisi: “Üstünlüğümüzü hızla kaybettik”

Tjark Ernst, Hertha BSC kalecisi: “Aslında başlangıçta öne çıkıp stadyumu da yanımıza almak istiyorduk ama üstünlüğümüzü çok çabuk kaybettik. St. Pauli çok iyi ve güçlü bir rakipti, bunu kabul etmemiz lazım. Hamburg kendi sahasında topu çok iyi koşturdu ve hayatımızı zorlaştırdı. Gollerin yenilme şekli hala beni rahatsız ediyor. Bu gibi oyunlarda küçük şeyler fark yaratır. Maalesef arkadan şanslı yumruğu alamadık.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Eric Smith, orta saha oyuncusu St.Pauli: “Bugün bu yılın en iyi deplasman maçlarımızdan birini oynadığımızı düşünüyorum. Çok dominant oynadık. İkinci yarıda zorlu düellolar olacağını biliyorduk ama bugün gösterdiğimiz şey, çocuklarla çok gurur duyuyorum, bu inanılmaz.”

Toni Leistner, Hertha BSC’nin kaptanı: “Henüz kaybetmemiş son derece iyi bir takıma karşı oynadık. Ama ikinci yarıda olduğu gibi ilk yarıda da daha cesur ve riskle oynamalıydık. Düellolarda daha agresif davrandık, daha yüksek baskılar yaptık ve top kayıplarını zorladık. Bunu 90 dakika boyunca başarmalıydık çünkü biz ileri oynamak isteyen ve asla pes etmeyen bir takımız, özellikle de böyle bir taraftarın önünde. Ancak takım olarak artık o kadar sağlamız ki, böyle bir yenilgi artık bizi yıkamaz. Sezon bir sprint değil, bir maratondur. Konsantrasyonla çalışmaya devam ediyoruz ve Schalke ile güzel bir maçımız daha var.”

Fabian Hürzeler, St. Pauli’nin başantrenörü: “Maça çok iyi başladık, cesurduk ve kontrol bizdeydi. Hertha ceza sahasında hep tehlikeliydik ve haklı olarak skoru 1-0 yaptık. Tutarlı bir şekilde savunduk ve çok az şeye izin verdik. Daha etkili olmamız lazım, özellikle ikinci yarıda çok gol pozisyonu bulduk. Hertha’ya sezonun ilk yarısında başarılar diliyorum.”

Haris Tabaković, Hertha BSC’nin forvet oyuncusu: “İlk yarı hiçbir şey değildi, yeterince cesur değildik. İkinci yarıda da işler zordu. Sistemi değiştirmek de dahil bunu denedik. Sonunda yine yaklaştık ama bu St. Pauli için hak edilmiş bir galibiyetti. Tablonun nasıl olduğunu biliyorduk, burada kazanıp üst sıralara çıkmak istiyorduk. Artık mesele Schalke’ye karşı puan almamız.”