Hertha ve Berliner AK depremzedeler için oynuyor

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
“Uzağa bakmak hayal bile edilemez”: Hertha ve Berliner AK deprem kurbanları için oynuyor

Geleneksel Berlin kulüpleri, Poststadion’da bir fayda oyunu oynuyor. Elde edilecek gelir, Türkiye deprem bölgesindeki konut konteynerleri için kullanılacaktır.

Karin Buehler

BAK Başkanı Ebubekir Han (solda) ve Hertha Başkanı Kay Bernstein, iyilik oyunu için randevuda Buddy Bear ve baklava ile.

BAK Başkanı Ebubekir Han (solda) ve Hertha Başkanı Kay Bernstein, iyilik oyunu için randevuda Buddy Bear ve baklava ile.Hertha Lisans

Berliner Athletik-Klub’da Başkan Ebubekir Han, bu cuma saat 18.00’de Poststadion’da Hertha Berlin’e karşı oynanan yardım maçı öncesi hareket etti. Regionalliga Nordost futbol takımının içine düştüğü sportif sefalete tepki gösteriyordu. Sezon başında BAK 10 maç sonunda 27 puanla liderken Hui’yi yıl dönümünde Pfui izledi. 13 maçta sadece bir galibiyet, Hertha benzer bir şey biliyor – bu sezondan.

Bu arada 11. sıraya gerileyen BAK, başarılı bir kış sezonunun ilk yarısının ardından son yıllarda sıklıkla yaptığı gibi yükselme şanslarına ve hocasına veda etti. Benjamin Duda’nın Moabit’te 15 ay görev yapmasının ardından BAK, 20 yıl önce BAK’ın teknik direktörlüğünü yapan Volkan Uluç’u (53) çarşamba günü kadrosuna kattı.

Hertha BSC kendine yardımcı olmazsa, en azından rekabet

Hertha BSC kendine yardımcı olmazsa, en azından rekabet
  • hisseler
Hertha BSC’de ise teknik direktör Sandro Schwarz hafta başında yine Hoffenheim’ı örnek alarak Hertha yenilgilerinin acı verici doğası, boşa harcanan zaman, altıncı sıradayken ihmalkar profesyonel tavırlar hakkında bir konferans verdi. birinci lig – ve düşük performansına rağmen hissettiği destek. Ve ardından Hertha’nın yaz aylarında ana sponsoru Autohero’yu ve dolayısıyla görünüşe göre yılda 6 milyon avroyu kaybedeceği de açıklandı.

Neyse ki portföylerinde sadece futboldan daha fazlasına sahip olan ve Cuma günü ilk kez karşı karşıya gelecek olan iki geleneksel Berlin kulübünün günlük işleri için bu kadar: Yardım maçı depreme yardım için yapılacak Türkiye’deki kurbanlar

BAK Başkanı Han, “Sosyal bağlılık göstermemizle tanınıyoruz” diyor, “Almanya’daki 2021 sel felaketinde de durum buydu.” Berlin’deki kulüp yıllardır ırkçılığa ve dışlanmaya karşı, sürdürülebilirlik, içerme ve eğitim için kampanya yürütüyor.

Berlin AK spor direktörü Ergirdi'ye neden kraliyet transferi yaptı?

Berlin AK spor direktörü Ergirdi’ye neden kraliyet transferi yaptı?
  • hisseler
Şubat başında Türkiye ve Suriye’de zemin sarsıldığında BAK, Antalya’da birkaç genç takımla antrenman kampındaydı. Yardımcı yönetmen Burak Işıkdağlıoğlu ve bir kısmı aileleriyle Türkiye’de bulunan çocuklar, facianın dramını ve kayıp arama çalışmalarını kısa mesafeden yaşadılar. U18’in Hatay’dan gelen yardımcı antrenörü ailesini kaybetti. Han, “Türkiye’de güçlü bir ağımız var, bu nedenle çok hassasız” diyor.

U18 oyuncuları artık antrenman yapmak istemiyor, ancak bir an önce üstesinden gelmek istiyorlardı. Giysiler, battaniyeler, ilaçlar, ağrı kesiciler topladılar, Treptow’daki bir depoda ve BER’in B Hangarında yardım malzemelerinin yüklenmesine ve koordine edilmesine yardımcı oldular. Depremden üç gün sonra BAK, Hertha BSC’ye bir hayır oyunu hakkında soru sordu. Han, “İlgi hemen oradaydı” diyor. Milli ara kendini gösterdi.

Hertha stüdyosunda Başkan Kay Bernstein ve Han ile birlikte çekilen bir Haberda Bernstein, deprem bölgesindeki hala felaket durumundan bahsediyor: “İnsanlar hala başlarını sokacak bir çatıları yok, hala perişan durumdalar – ve biz de bunu yapma sorumluluğumuz var. yardım.” Onun çağrısı: “Stadyuma sadece maç için değil, iyi bir şeyler yapmanın bir işareti olarak gelin!”

Bira ve köfte eşliğinde: Frank Zander, Hertha marşı üzerine kitabını sunar

Bira ve köfte eşliğinde: Frank Zander, Hertha marşı üzerine kitabını sunar
  • hisseler
Daha önceki bilgilere göre Türkiye’de 50.000’den fazla insan öldü ve bir milyondan fazlası evsiz kaldı. BAK Başkan Han’ın amacı fayda oyunu ile 50 konut konteyneri temin edebilmek. En az 5.000 seyirci umuyor, giriş 10 ila 20 avro arasında olacak. Gelir artı bağışların yüzde 75’i konteyner köyünün kurulması için kullanılacak, kalan çeyrek yardım kuruluşu ISAR Almanya ve teknik yardım kuruluşu için kullanılacak.

“Hertha ve BAK çok kültürlü kulüpler. Hertha’yı bir fayda oyunu için almamız bize daha geniş bir erişimi garanti ediyor” diyor Han, “belki kampanyamız diğer sporlar veya sektörler için de bir başlangıç sinyalidir. Yardımı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyorum. Uzaklara bakmak benim ve kulüp için düşünülemez.”