Hertha eğitim kamplarında kariyer nasıl başladı ve bitti?

Kemal

New member
Pal Dardai'nin duyurusu açıktı: “Sahada elimizden geleni yapacağız ve yoğun bir şekilde antrenman yapacağız!” Costa Calida'daki La Manga'daki eğitim kampında geçirilecek bir haftanın, Hertha BSC profesyonelleri için parkta yürüyüşten ibaret olmayacağı garantidir.

Antrenman kampı genellikle güçlü bir sezonun veya sezonun başarılı bir ikinci yarısının temellerini atar. Bir zamanlar bu tür etkileyici 33 eğitim kampını yakından deneyimleme fırsatım oldu ve kariyerimin orada nasıl başlayıp bittiğini gördüm. Gerçek şu ki, profesyonel futbolcuların özlemi antrenman kampları değil. Kışın kumlu plajlara sahip asil sahil kasabaları veya yazın devasa dağ manzaraları gibi cennet gibi çevre, acımasız fitness eğitmenlerinin gözetiminde çalışmak zorunda kaldığınızda hızla Haberin Detaylarıda kaybolur.

Asker Neuendorf için eğitim kampı Bundeswehr'den daha iyiydi

Ancak bir zamanlar Hertha'lı bir profesyonelin bir antrenman kampına gerçekten özlem duyduğunu deneyimlemiştim: Hertha'daki akademinin ve lisanslı oyuncu alanının şu anki yöneticisi Andreas “Zecke” Neuendorf, 1999 yılında 24 yaşında bir oyuncu olarak bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyordu. Avusturya'nın Kaprun kentinde sıkı antrenman yapmak. Sebebi: O dönemde Zecke, Bundeswehr'deki temel askeri eğitimden on gün süreyle muaf tutulmuştu. Stres programı asker için hoş bir değişiklikti. Neuendorf, 1. Jäger Taburu Kladow'da tamamladığı temel eğitimin ortasındaydı. O sırada “Avusturya'da nihayet tekrar uyuyabiliyorum” dedi çünkü Kladow'da uyandırma zili sabah 4:45'te çalıyordu ve on dakika sonra sabah egzersizi için dışarı çıktık. Kanca yerine doğra…

Geç transferler genellikle eğitim kamplarında yapılıyor ve bu da Ocak 2002'de garip bir duruma yol açtı. Genç Norveçli Trond-Fredrik Ludvigsen ile Marbella'daki Guadalmin Golf Oteli'nde zorlu görüşmeler yapıldı – transferin son tarihine neredeyse iki saat kala! Biz muhabirler kapalı kapılar önünde gizleniyorduk, yazının son teslim tarihi amansızca yaklaşıyordu. Berliner Morgenpost'tan bir meslektaşı nihayet cesurca müzakere odasına daldı ve bir sonuç almak için baskı yaptı. Başarıyla. Forvet 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle imza attı, hikayelerimiz zamanında hazır. Ancak Ludvigsen'in başarısız olduğu ortaya çıktı; Hertha adına yalnızca iki Bundesliga maçı oynadı ve yalnızca sekiz dakika sahada kaldı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Hertha'ya yedi milyon avroya mal olan Brezilyalı Marcelinho tamamen farklı bir kalibredeydi. Onun muhteşem Hertha kariyeri 2001 yazında Kaprun'daki antrenman kampında başladı. Teknik direktör Röber ile ilk karşılaşması neredeyse bir skandalla sonuçlanıyordu. Röber, yeni yıldızın São Paulo, Frankfurt/Main ve Münih üzerinden doğrudan Avusturya'ya gittiğini ve sonrasında “taş gibi ölü” olacağından şüpheleniyordu. Dahili bir antrenman maçında sadece 30 dakika sonra girişini değiştirdi. Koçu azarladı ve sert bir şekilde “Bir Brezilyalının yerini alamazsınız!” dedi. Günler sonra Marcelinho, hayatında ilk kez karı elinde tuttuğunda mutlu oldu. Öğleden sonra yurttaşı Alex Alves ile birlikte teleferikle 3.029 metre yüksekliğindeki Kitzsteinhorn'a çıktı. Her iki oyuncu da çocuklar gibi birbirlerine kartopu attı.

Marcelinho, antrenman kampındaki bir hatanın ardından Hertha tarafından satıldı

Ancak 155 birinci lig maçında 65 gol atan Marcelinho'nun Hertha kariyerinin sonu da antrenman kampında yaşandı. 2006 yazında, daha önce pek çok kez olduğu gibi, evden geç geldi. Bad Waltersdorf'a (Avusturya) tam dokuz gün geç geldi. Bahaneleri: São Paulo havaalanındaki barikatlar, dolu uçaklar, eşi ve çocukları hasta, cep telefonunun çekmemesi… Hertha, kulübün son 20 yılın en iyi oyuncusunu Türkiye'ye sattı.

2024 Hertha sınıfı İspanya'daki eğitim kampında da manşetlere çıkacak mı – mümkünse olumlu manşetler mi? Sportif şanslar harika: Her şey planlandığı gibi giderse takım, Ocak ayı sonunda DFB Kupası'nda yarı finale çıkabilir ve ligin zirvesiyle aradaki farkı azaltabilir. O zaman “La Manga'nın Ruhu”ndan söz edilebilir.