Hertha BSC, Marius Gersbeck’i affetti ve “katı davranış kuralları” yayınladı

Kemal

New member
Hertha BSC, Marius Gersbeck’e ikinci bir şans vererek kaleciyi yeniden A takıma geri getiriyor. İkinci lig futbol takımı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gersbeck’in milli takım arasında takım antrenmanlarına geri döneceğini ve başantrenör Pal Dardai’nin profesyonel kadrosuyla tekrar antrenman yapacağını duyurdu. Açıklamada, “Ancak bundan sonra kalecimiz için kamusal ve özel hayatta katı davranış kuralları geçerli olacak ve kendisine ağır yaptırımlar uygulanacaktır” denildi.

Marius Gersbeck sosyal hayata dahil olmalı

Gersbeck, Temmuz ayında Hertha’nın antrenman kampında gece vakti çıkan bir kavgada 22 yaşındaki bir genci yaraladığı için yargılanmıştı. Duruşma, sözde oyalamanın bir parçası olarak geçen hafta sona erdi. Gersbeck, suçunu kabul edip mağdurdan özür diledikten sonra Salzburg bölge mahkemesinde 40 bin euro para cezasına çarptırıldı. Adli sicil kaydının bulunmadığı kabul ediliyor. Cezası kaldırılacak ama kulüpten uyarı ve ağır para cezası alacak. Genel müdür Tom Herrich, “Ayrıca Marius, bu suistimalle ilgili deneyimlerini aktarmak için kendisini sosyal olarak dahil olmaya adadı” dedi.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Berlin doğumlu Gersbeck, bu yaz Karlsruher SC’den gençlik kulübüne döndü. Taraftar camiasındaki yakın ilişkileri nedeniyle, Bundesliga’da küme düşen takımın sportif ve ekonomik krizden çıkmak istediği Berlin Yolu olarak adlandırılan takımın olası bir kimlik figürü olarak değerlendiriliyor. Gersbeck, “Ben kötü bir insan değilim ve her şeyden önce, etrafındakileri veya etrafındakileri umursamayan, düşüncesiz, vuruşan kaleci değilim” dedi. 28 yaşındaki oyuncu, ekim ortasında Berliner’de yapılacak genel kurul toplantısında taraftarlarla bizzat konuşacağını duyurdu. Çok büyük bir hata yaptığının farkındadır.

Tjark Ernst kendini bir numara olarak kanıtladı

Gersbeck’in başlangıçta Berlin kalesinde arka sıralarda yer alması gerekecek. Cezasının alınması ve Oliver Christensen’in ayrılmasının ardından Tjark Ernst, kendisini iki görev arasında sıkışmış halde buldu. “Elbette şu anda sportif durumumu da çok iyi değerlendirebiliyorum. Ama şimdi ileriye bakıyorum ve bir Hertha oyuncusu olarak takım antrenmanlarına dönebildiğim için aynı zamanda hem minnettarım hem de alçakgönüllüyüm. Gelecekte beni bu sözlerle yargılayabilirsiniz ve umarım bana bunu yapma şansını verirsiniz” dedi Gersbeck.