‘Helalleşelim’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu İBB’den kovulan 12 bin emekçiyle de helalleşecek mi?

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde toplumsal medya hesabından paylaştığı görüntüde, “Helalleşmek geçmişi değiştirmez lakin geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de kusurları oldu; helalleşme seyahatine çıkma sonucu aldım” sözlerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun yeni sayfa açma çıkışının akabinde gözler, 2019 mahallî seçimlerinden daha sonra başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere epey sayıda CHP’li belediyede haksız yere işten kovulan binlerce çalışana çevrildi. Toplumsal medyada epeyce sayıda kullanıcı, Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşleri mazeret edilerek CHP’li belediyelerdeki işlerine son verilen binlerce çalışandan da helallik alıp almayacağını lisana getirdi.

12 bin kişiyi kovup 18 bin kişi aldılar

31 Mart 2019 lokal seçimlerinde CHP’ye geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu lideri olduktan daha sonra personel kıyımına başlamıştı. 12 bin emekçiyi kovan CHP’li belediye, geçen süreçte 18 bin kişiyi işe aldı.

Namus kelamı vermişti

Helalleşme daveti yapan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerden kovulan emekçileri iki yıldır görmezden geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan bir küme personel geçtiğimiz yıl CHP Genel Merkezi önüne gelerek Kılıçdaroğlu’na seçimlerdilk evvel verdiği namus kelamını hatırlatmasına karşın, CHP Önderi çalışanlar için rastgele bir teşebbüste bulunmadı. Kılıçdaroğlu, 2019 mahallî seçimlerindilk evvel “Bütün emekçilere namus kelamı ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye lideri haksız yere bir çalışanın işine son verirse gelecek beni bulacak” açıklaması yapmıştı.

Metin Karadeniz

‘Ödüllü işçi’ de İBB’den çıkarılan çalışanlar içinde

İBB’de işten çıkarılan emekçiler içinde yer alan Metin Karadeniz’in geçtiğimiz senelerda İstiklal Caddesi’nde paklık yaparken ortasında bin 700 dolar bulunan cüzdanı teslim ettiği için Beyoğlu Belediyesi’nden İSPARK’a ataması yapılarak ödüllendirildiği ortaya çıkmıştı.

Birol Durmuş

“Evine bakamayıp boşananlar var”

12 yıl İBB bünyesindeki İSPARK’ta çalışan 2 çocuk babası Birol Durmuş, toplumsal medya paylaşımları münasebet gösterilerek işten çıkarılmıştı. Kendisi ve İSPARK’ta çalışırken işten çıkarılan 80 kişinin sesini duyurabilmek için bisikletle İstanbul’dan Ankara’ya pedal basan Durmuş, “Beni 25’inci hususa nazaran işten çıkarttılar ve tazminatsız, işsizlik maaşı almamamız için ellerinden geleni yaptılar. bu türlü şu anda 13 bin kişi mağdur durumda. Kovulanların ortasında meskeninin kirasını ödeyemeyenler var. Meskenine haciz gelenler var. Çoluk çocuğuna bakamayıp eşinden boşananlar var. Çok mağdur durumdalar” demişti.

“Eşyalarımı satmaya başladım”

İBB’deki ekmeği elinden alınan emekçilerden biri olan Ahmet Doküman ise işsizlik niçiniyle büyük maddi zorluklar çektiğini belirterek, “Okula giden 2 çocuğum için eşyalarımı satmaya başladım. Bozulan çamaşır makinesini tamir ettiremediğim için eşim elinde yıkıyor. Başka personeller de biroldukça hastalık, açlık üzere durumlarla karşı karşıya” diye konuşmuştu.