HDP’ye bakanlık kelamı veren Gürsel Tekin’den yeni açıklama: Buna bu kadar mana yüklemenin manasını çözebilmiş değilim

Leyla

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna, “HDP’ye şüphesiz bakanlık verilebilir” diye yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, reaksiyon çeken açıklamasının akabinde konuştu.

Habertürk canlı yayınına katılan Tekin, Fatih Altaylı’nın bahse ait sorularını yanıtladı. Tekin şu sözleri kullandı:

“O GÜN NE DEDİYSEM BUGÜN DE TIPKI NOKTADAYIM”

“Benim hayatımda bu badireler fazlaca geçti. Hayat bizi haklı çıkardı. Bugün olağan bir durumdayız. Sayın Genel Liderimiz helalleşiyor. İnandığım şeylerde geri vitesim yok diyorum. O gün ne dediysem bugün de birebir noktadayım diyorum.

“TELEFONUMDA BİR TEK HDP’Lİ ÜST SEVİYE YÖNETİCİNİN NUMARASI YOK”

‘Her parti bakanlığı hak eder’ diyorum, ‘HDP de dahil mi’ diyorlar, ‘normal olarak’ diyorum. Buna bu kadar mana yüklemenin manasını çözebilmiş değilim. Sonraki gün baktım kıyametler kopuyor. Telefonumda binin üzerinde bildiri var. Türkiye’nin dört bir yanından dayanak bildirileri. Dayanak olmayan kim dedim. Toplumsal medyada bu hususta uzman olan bir kardeşimiz var. Edirne’den Rize’den Trabzon’dan bu kadar insan takviye verirken toplumsal medyada ne oluyor bakalım dedik. Üç küme tespit ettik. Üçü de birbirini sevmiyor. Şu telefonumda bir tek HDP’li üst seviye yöneticisinin telefonu yoktur. Hiç manası olmayan bir açıklama. Ben masa kurucu değilim. Bunun üzerine bina inşa etmek… Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben tenkide açık bir beşerim. Benimle ilgili onlarca manşetler yapıldı. Tek bir tanesi doğruysa şu Taksim Meydanı’nda kendimi asarım.”