HDP’li Erol Katırcıoğlu: Kılıçdaroğlu boş laflar ediyor siyaset bu biçimde olmamalı

Leyla

Global Mod
Global Mod
Youtube üzerinden yayın yapan “gerçektivi” kanalında gündemi kıymetlendiren HDP’li Erol Katırcıoğlu, ittifak ortakları CHP ile ilgilerine değindi.

Türkiye’de bir ‘Kürt sorunu’ olduğunu öne süren Katırcıoğlu, ittifak ortaklarının bu sorunun tahlili konusundaki vaatlerinin yetersizliğinden yakındı.

“KILIÇDAROĞLU BOŞ LAFLAR EDİYOR”

CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun “boş laflar ettiğini” vurgulayan Katırcıoğlu, “Bizim oylarımız çantada keklik değil. Şayet cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim oylarımızın kıymeti varsa, iktidara geldiğinizde Kürt problemiyle ilgili yol haritanız nedir? Bunu tabir etsinler. Birkaç hafta oldu sanırım. Kılıçdaroğlu epey genel, içeriği boş laflar etti. Ben siyasetin bu biçimde olmaması gerektiğini düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

“CHP İLE TABANIMIZ AYNI”

CHP ile kendi tabanlarının pek yakın olduğunu söz eden Katırcıoğlu, “İstanbul’da dolaştığımda CHP’li seçmenlerin de HDP ile yakın olduklarını biliyorum. Bizimkiler de yakın sonuç olarak. Lakin CHP kendi tabanının da taleplerini yerine getirecek durumda değil bence. Ne yapacağını söylemeden siyaset üretmem mümkün mü? Ellerindeki imkanlara bakılırsa, CHP’nin oyu mu artıyor? Hayır artmıyor. Bizim CHP ile ilgimiz sempati ilgisidir. Doğrudur.” dedi.