Guardiola, Şampiyonlar Ligi’ni Man City ile kazandı

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Ebedi sorgulamanın sonu: Guardiola, Şampiyonlar Ligi’ni ManCity ile kazandı

Pep Guardiola, iki farklı kulüpte üçlük kazanan ilk teknik direktör oldu. Şampiyonlar Ligi zaferinden sonra “daha da çok çalışmak” istiyor.

Manchester Teknik Direktörü Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi kupasını öpüyor.Mikail/dpa

Manchester City ile kazandığı ilk galibiyetin ardından teknik direktör Pep Guardiola, birinci sınıfta yeni bir çağ başlatmak istiyor. Katalan, İstanbul’da Inter Milan’ı 1-0 (0-0) yendikleri final galibiyetinin ardından “Şampiyonlar Ligi’ni kazanıp bir veya iki sezon sonra ortadan kaybolan takımlar var. İşte bundan kaçınmamız gerekiyor” dedi ve gülümseyerek ekledi. : “Beni tanıyan herkes bunun olmayacağını biliyor.” başarılı bir başlık savunması ama “daha da çok çalışmak” zorunda.

Real Madrid’e meydan okuma

Bariz bir ironi ile Guardiola, Avrupa futbolunun en önemli kulüp yarışmasını 14 kez kazanan Real Madrid’in rekor kazananlarına pek de ciddi olmayan bir meydan okuma gönderdi. “Şampiyonlar Ligi’ne sadece 13 galibiyet uzaktasınız. Dikkatli ol Real Madrid çünkü senin peşindeyiz” dedi. “Biraz uyursan sana yetişiriz.”

Guardiola, Man City’nin birkaç başarısız girişimin ardından birinci sınıftaki ilk zaferinin “hepimiz için büyük bir rahatlama” olduğunu kabul etti. Çünkü bu artık prömiyer zaferiyle ilgili ebedi sorgulamayı durduracak. “Bu yılki final yıldızlardaydı.”

Guardiola, kulp kupasının kendisi için de önemli olduğunu doğrulamak istemedi çünkü son yıllarda büyük maçlarda koçluk nitelikleri hakkında şüpheler ortaya çıktı. “İnanılmaz derecede tatmin oldu” ve “iyi” hissetti – ama sözde daha fazlası değil: “Dürüst olmak gerekirse, Manchester United’a karşı FA Cup’ı kazandıktan sonra daha çok üzüldüm.”

Ferguson’dan Mesaj

Guardiola, iki farklı kulüple Şampiyonlar Ligi, lig ve ulusal kupa üçlüsü kazanan ilk teknik direktör. Bunu zaten 2008/09’da FC Barcelona ile yapmıştı. İngiltere’de sadece Manchester United, 1999’da teknik direktör Alex Ferguson ile üç kez kazanmıştı. Guardiola, final sabahı Ferguson’dan “beni çok etkileyen” bir mesaj aldığını bildirdi. Şu anda 81 yaşında olan oyuncuyla aynı seviyede olmak onun için “onurdu”.

Ancak Guardiola, Cityzens’in unvanlara olan susuzluğunun her yıl tamamen giderilemediğine de dikkat çekti. “Ben iyi bir koçum,” dedi gülümseyerek, “ama her sezon üçlüyü kazanacak kadar iyi değilim.”