Gina Lückenkemper Dünya Kupası finalini kaçırdı, Joshua Abuaku finale yükseldi

Kemal

New member
Gina Lückenkemper, Budapeşte’deki Dünya Şampiyonasında da üstün skorunu belirleyemedi. Münih’teki Avrupa çifte zaferinden bir yıl sonra, Alman sprint kraliçesi Pazartesi akşamı dünyanın en iyi 100 metrenin üzerinde madalya için nasıl koştuğunu tekrar izlemek zorunda kaldı. Lückenkemper için yarı final beşinciliği 11.18 saniyede erken sona erdi. Bu, Melanie Paschke’nin 100 metre finalinde bugüne kadarki son Alman olduğu anlamına geliyor – bu 26 yıl önceydi.

Hafif sırt problemleri Gina Lückenkemper’i yalnız bırakmıyor

Lückenkemper, Pazar günkü 11.21 saniyede yalnızca üçüncü bitirdiği elemeden sonra hafif sırt problemleri bildirdi. “Maalesef sırt sorunu beni tamamen rahat bırakmadı. Arkada kalçamı kaybettim ve kalçanızı kaybederseniz bu saçmalık,” dedi Lückenkemper yarışından hemen sonra ZDF’de.

Yarı finalde 26 yaşındaki oyuncu bloklardan en yavaş tepki süresiyle çıktı. Rakiplerle birkaç kucaklaşmanın ve puan tablosuna endişeli bir bakışın ardından Alman “Yılın Sporcusu”, 30 derecenin üzerinde sıcak bir Ağustos akşamında Tuna Nehri üzerindeki yeni atletizm stadyumundan ayrıldı. “Zaten kendi başıma iyi hissediyorum ve ısınma pistinde (ısınma pistinde) gerçekten çok iyiydi ama buradaki pistte anlamadım,” diye açıkladı.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Ancak ABD’de yeni 100 metre dünya şampiyonu Noah Lyles ile bir grupta antrenman yapan Lückenkemper, Dünya Kupası öncesinde şunları vurguladı: “Sanırım kariyerimin şimdiye kadarki en iyi halindeyim.” Ancak, bu sezon zaten daha hızlı olan bir takım rakipler vardı. Skor tablosunda 16. sırada yer alırken, ilk sekize girmenin zor olacağını biliyordu.

Lückenkemper de geçen yıl Dünya Şampiyonası ile açık hesabı olarak tanımladığı Eugene’de finale çıkamadı. Bunu Alman filosuyla sürpriz bir bronzla telafi etti. Ancak dörtlü, sakatlığı nedeniyle o sırada olduğu gibi Budapeşte’de aynı kadroda performans gösteremeyecek. Münih’te alkışlanan EM altından bir yıl sonra, orada da şans kötü.

Joshua Abuaku daha önce finale çıkma hayalini gerçekleştirmişti. Harald Schmid’den bu yana ilk Alman koşucu olan Frankfurter, 400 metre engellide Dünya Kupası finaline ulaştı. 27 yaşındaki oyuncu, yarı finali 48.39 saniye ile ancak dördüncü sırada tamamladı, ancak doğrudan kalifiye olmayan en hızlı iki katılımcıdan biri olarak son bileti aldı. Yarı finalin en iyisi, 47.09 saniyede olimpiyat şampiyonu ve dünya rekoru sahibi Norveçli Karsten Warholm oldu.

Berlinli Emil Agyekum kişisel rekoruna rağmen finali kaçırdı

“Finale gitmeyi gerçekten çok istiyordum. Sonsuz minnettarım,” dedi Abuaku ZDF’de. 1983 ve 1987’de Schmid, 400 metreyi aşarak Dünya Kupası finaline ulaşan tek Alman engelli sporcuydu. Gümüş ve bronz madalya kazandı. Schmid adı “kesinlikle” ona bir şeyler söylüyor, Abuaku açıkladı: “Alman rekoru için hala biraz yer olduğunu biliyorum.” Bu işaret 1982’den beri 47.48 saniye olarak gerçekleşti. Berlin’den Emil Agyekum için kişisel rekoru 48.71’e rağmen yarı finaller son duraktı. Carolina Krafzik ve Eileen Demes daha önce bayanlar yarı finaline ulaşmıştı.