Gesa Krause Berlin'deki Yarım Maraton'da başlıyor

Kemal

New member
Yaklaşık 40.000 koşucu Pazar günü Berlin Yarı Maratonu'nda başlıyor. Aralarında en hızlı ve en iyi bilinen Alman kadın Gesa Krause. 3000 metrelik engel koşusunda iki kez Avrupa şampiyonu ve iki kez Dünya Kupası üçüncü, 2018'de Berlin asfaltındaki yarım maratondaki koşu yüzeyini değiştirdi. 21.0975 kilometre boyunca: 72:16 dakika.

Şimdi anne olarak en iyi zamanla Berlin'e geri dönüyor. Bir Haber hikayesinde, hazırlığın kızı Lola'nın profesyonel bir koşucu olarak nasıl öldüğüne nasıl benzediğini anlattı – özellikle neredeyse iki yılın babası birkaç gün sürdüğü için birkaç gün sürdü – ve iki kız sadece Dillenburg'da evden ayrıldı.

Sabahları Gesa Krause için on iki kilometrelik bir koşu

Çok fazla zaman, artış, dayanıklılık, molalar ve beslenme olan bir sporcu için Gesa Krauses Günü tamamen ve çok sıkı. Hesse'den 32 yıllık sporcunun hayatında “çok sıradan bir gün” böyle koşuyor: 06:00 06.30, Kahvaltı: muz ve kahve ile müsli. 08:00, Lola'yı gündüz bakımına getirin. 8.30, koşu bandında 12 kilometrelik artış. 10:00, koşu ünitesinden sonra bir sarsıntı. 10.45, masaj. 11.45, ikinci bir kahvaltı olarak peynir ve avokado ile bir stull.

Sonra günün ikinci yarısı Gesa Krause için başlıyor. 13:00, cihazlarda kuvvet antrenmanı. 13:45, bölgedeki günün ikinci koşu birimi. 14:55, Atıştırmalık ve Superfood Güçlendirme için Sarsıntı. 15:00, gündüz bakımından Lola'yı alın. 15:15 – 17:45, kızı ile oynama zamanı. 5.45 pm, akşam yemeği için suşi, Lola için ton balığı ile pirinç. 18.30, Jakuzide Çocukla Rahatlama. 19:00 – 20:00, Lola'yı yatağa getirin. 20:00 – 21:00, okuyun, soğutun. 9:15 PM Uykuya dalın.

Tepkiler sosyal medyada pozitiftir. Birçok kadın koşucuyu bir rol modeli olarak görüyor, bir örnek olarak anne olmanın spor kariyerinin sonu anlamına gelmediği bir örnek. “Akan Anne”, örneğin, “Mega yapılandırılmış. Harika!” Gesa Krause daha önce halkla ilişkilerine özel hayatını dahil etti. Hamileliğe ve bebek göbeğine rağmen ve altıncı ayın sonunda Trier'de (Silvesterlauf Trier Derneği için başladı) Altıncı Ayın sonunda, o zamanlar iyi değildi.

“Birçok ses önceden 'Neden hala bu kadar koşuyorsun?' Veya: 'Neden hala bir yarışma yapıyorsun?' Ama bunu doğru bir şekilde sınıflandırmalısınız ve o zaman bile spor kariyerinin doğumdan sonra olduğunu vurguladı.

2024'te Gesa Krause Roma'daki Avrupa Şampiyonasında ikinci oldu

Lola Nisan 2023'te doğdu. Gesa Krause, doğum günü akşamları yürüyüşe çıktı. Birçok öneri olduğunu açıkça belirtti, ancak doğumdan sonra eğitim için sabit bir kural yoktu, çünkü her beden ve her çocuk biraz farklı. “Hamileliğimin sonunda, her gün birkaç kez eğitim almıştım. Çok hızlı ve kolay bir çocukluğa sahip olacak kadar şanslıydım ve sonra oldukça hızlı bir şekilde uyuyordum” dedi. “Yaklaşık yedi gün sonra ilk düzenleme ve güçlendirme egzersizlerine başladım. 10. günde ilk kez çapraz eğitmendeydim.” Üç hafta sonra çapraz eğitmende günde iki birim, ayrıca atletizm ve regresyon eğitimi vardı.

Haziran 2024'te Roma'daki Avrupa Atletizm Şampiyonalarında 3000 metreden fazla engel oldu. Dördüncü Olimpiyat Oyunları için kalifiye oldu. Lola, Stade de France'da sabah seansında Krause'a kanlı bir diz ve son kalifikasyona neden olan standlarda izledi. Daha önce oyunlarda beşinci, altı ve yedi sonra, Paris'teki Olympia'daki savaşçı finali 14. olarak tamamladı. Rekabetçi sporlardaki anneler hala “bir niş. Eğer koşumdan korku alabilirsem, daha da mutluyum” dedi Gesa Krause.

Olimpiyat Oyunlarından Sonra Ne Olmalı? Sokakta bir değişiklik mi? Belki maraton rotasında? Krause konuyu açık bırakıyor. Bu arada, sokak koşuları sırasında karbon koşu ayakkabıları taşındı, spor gelişti, hız daha hızlı hale geldi. Krause, kişisel istatistiklerinde neredeyse dört hafta önce 69:46 dakikada Haag'daki yarım maratonda yeni bir en iyi zaman oluşturmadan önce, genel olarak ve en iyi Avrupalı, Kraliçe'den müzikle otel spiegel'in önündeki yarışmaya girdi. Sponsorluk dövmelerini üst kollara yapıştırdı ve başlamadan 45 dakika önce koşmaya başladı.

İlk 15 kilometre, çarkları tek başına sanki yuvarladı, sonra dişlerini birlikte ısırdı, savaştı. Krauses özeti: “Sokak koşusu bir şekilde kaos ve aynı zamanda bir parti ve bazen benim için hala yeni bir bölge, ama mega serin ve heyecan verici bir deneyim. 70 dakikalık bariyeri kırdığım için çok mutluyum. Gerçekten Berlin'i dört gözle bekliyorum.”