Fuat Oktay: Ekonomimiz üstündeki manipülatif tesirleri silip atacağız

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM’de Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında bir konuşma yaptı.

“KUR DALGALANMALARI TÜRKİYE’NİN BAHTI OLAMAZ”

Ekonomik gelişmelere ait açıklamalar yapan Oktay, “Ekonomide, istihdamda, üretimde ihracatta büyüme odaklı tüm alanlarda kalıcı olma amaçlarımızı sürdürüyoruz. Terörde gösterdiğimiz muvaffakiyet üzere, Covid-19 salgınında gösterdiğimiz muvaffakiyet üzere; ekonomimiz üstündeki bu manipülatif tesirleri silip atacağız. Kapsayıcı bütçe politikalarımızı sürdüreceğiz. Kur dalgalanmaları Türkiye’nin yazgısı olamaz, olmayacaktır.” dedi.

Oktay’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“‘Bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde her kuruşu milletimizin refahı için harcanacak bütçeye şimdiden güzel olsun diyorum diyorum. Atılan her bir adımın gerisinde verilen büyük çaba ve fedakarlıklar vardır. Teknoloji ve savunma konusunda ambargolara maruz bırakıldığımız vakit içinder oldu. Bunu Meclis’imizin üyeleri yakinen bilirler. Savunma sanayiinde sahip olduğumuz üretim sistemi, yüzde 80’lerde yerli üretim oranını işte bu türlü yakaladık. Türkiye kaynaklarını yatırıma, istihdama, üretime, yatırıma, Ar-ge’ye aktarma kararlılığındadır. Son 19 yıldaki kuvvetli siyasi iradeyle kendi gerçeklerimize gayret verecek dirayet, azim ve imkanlar mevcuttur.

“TÜRKİYE YATIRIMCIYA İTİMAT TESİS ETMEYE DEVAM EDECEK”

2022 yılında büyüme amaçlarımıza ulaşabilmek için gerekli finansmanı sağlayabilecek bir altyapıyı tesis edebileceğimiz ortadadır. Firmalarımız yurtiçi ve yurtdışı talep artışını karşılamak için kapasitelerini arttırmaya başlamıştır. Bu durum firmalarımızın yeni yatırım ihtiyacına yönelik kuvvetli sinyal vermektedir. Süratli gerçekleştireceğimiz ilave takviye paketinin yanı sıra yerli üretimi destekleyerek üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bütçemizin gelir performansımızın artmasının eleştirildiğini görüyoruz. Türkiye esaslı ve prestijli geçmişiyle global iktisada tam entegre olarak yerli ve yabancı yatırımcıya inanç tesis etmeye devam edecektir.

“CHP, YETERLİ PARTİ VE HDP’NİN TAKVİYE VERDİĞİNE ŞAHİT OLMADIK”

Daha evvel tam bağımsız siyasetleri hayata geçirme istikametinde verdiğimiz uğraşlarda CHP, UYGUN Parti ve HDP’nin ulusal efor ile dayanak verdiğine şahit olmadık. İşte CHP’nin hükümeti yönetme biçimine mizansen olarak bu kürsüde şahit olduk. Evvel döken, daha sonra toplamaya çalışan; evvel kırıp döken inkar eden, daha sonra helalleşmeye çalışan klasik CHP.”