Four Hills Turnuvası Almanlar için üç şanslı bir turnuva olacak

Kemal

New member
İyi başladı: Karl Geiger ve Andreas Wellinger, milli antrenör Stefan Horngacher’in yanına rahat bir şekilde yerleşmişken, geç gelen Pius Paschke Çarşamba öğleden sonra hızla Fischen im Allgäu’daki takım otelinin basın odasına girdi. Horngacher sırıtarak “Pius zar zor kazandı” diye şaka yaptı, “o zaman zaten çok geç.”

Oberstdorf’taki 72. Four Hills Turnuvası’nın başlamasından önce Alman kayakla atlama sporcularının ruh hali, açılış basın toplantısında kelimenin tam anlamıyla elle tutulur bir şekilde, sportif başarı beklentileri kadar olağanüstü derecede iyi: Geiger, Wellinger, Paschke – üçlü bir yönetim. Adler’in tanıtımını yaptığı DSV, 22 yıldır Almanya turnesinin son galibi olan Sven Hannawald’ın halefini konu alıyor.

Alman atlayıcıların özgüvenleri her zamankinden daha yüksek

Alman geç gelişen oyuncusu Paschke, “Kendime olan güvenim her zamankinden daha yüksek; bu benim yeterince uzun zamanımı aldı” dedi ve bunun nedeni yalnızca Çarşamba günkü performansı değildi. 33 yaşındayken Engelberg’deki kostümlü provada ilk Dünya Kupası zaferini kutladı. Ve bununla birlikte, turun tek oda sakini (“Gitarımı tıngırdatabiliyorum”), Perşembe günü elemeler ve Cuma günü (16.30 / ARD ve Eurosport) müsabakayla başlayacak olan Four Hills Turnuvası’nın bu kez bir turnuva olmasını sağladı. Alman perspektifinden üç şanslı turnuva. Avusturya’nın favorisi Stefan Kraft’ın ardından Paschke (3.) ve Geiger’in (4.) önünde ikinci sırada yer alan, Dünya Kupası genelindeki en iyi Alman oyuncusu olan Wellinger, “Hepimiz orada olmak istiyoruz” dedi. Sezonun henüz kutlanmayan bir galibiyeti var: “Hepimiz hazırlıklıyız, hepimiz sonunda tekrar kazanmak istiyoruz.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Wellinger (2017/18), Geiger (2020/21) gibi turda ikinci olarak büyük darbeye yakındı. Ve uzun süren kuru dönem, normalde başarılı olan DSV Adler’i gerçekten sinirlendirdiği için, şimdi büyük bir darbe gerçekleştirmek için olağanüstü iyi başlangıç durumunu kullanmak istiyorlar. Kendi şehri Oberstdorf’ta en son Almanya’nın açık ara bir numarası olan ve 2020’deki turda Almanya’nın son günlük zaferini kutlayan Geiger, “Her zamankinden daha iyi konumdayız ve yıllardır kazanmak istiyorduk” diyor. Bu sefer “kendi” pazar kasabasındaki ev sahibi avantajına güveniyor: “Bu mümkün olan en büyük motivasyon artışı.”

“Karle’nin” motivasyonu, kısa süre önce Klingenthal’de evindeki iki Dünya Kupasını da kazandığından ve böylece kendisini uzun bir yaratıcı krizden kurtardığından beri yeniden canlandı: “Sadece ne yapılabileceğine baktım ve aynı zamanda birkaç radikal çözüm aradım.”

Markus Eisenbichler saha dışına çıkmayı başardı

Alman solo şovmen Geiger’in önceki yıllardaki rolü onun üzerinde her zaman büyük bir baskı oluşturduğundan, Horngacher artık yükün üç çift omuza dağıtılmasından memnun. Avusturyalı, “Küçük, derli toplu ama akıllı bir ekibimiz var” diyor. Eski dünya şampiyonu Stephan Leyhe ve Oberstdorf’un şutör yıldızı Philipp Raimund hâlâ kadrosunda ama bir zamanların vazgeçilmezi ama artık formsuz olan Markus Eisenbichler ve Constantin Schmid bu sefer kadroda değil. Özellikle 2018/19 sezonunu da tur sıralamasında ikinci sırada tamamlayan Eisenbichler, geçtiğimiz günlerde milli antrenör tarafından eleştirilmiş ve bu konuda Hannawald’dan destek almıştı. “Markus Eisenbichler’in zor bir karakter olduğunu biliyorum ama yine de Almanya bayrağını taşıyor. Bu aşamalarda bile Markus’u doğru yola ikna etmenin zor olduğunu gördük. Çünkü her zaman doğru yolda olanın yalnızca kendisinin olduğunu düşünür. Stefan Horngacher’in şu anda açığa çıkardığı şeyler, uzun süredir katlanması zor olan şeyler.”

Ancak değişen tek şey personel değişiklikleri değil: DSV Adler, tur öncesinde yer değiştirdi ve Tiefenbach’ın Oberstdorf bölgesindeki uzun süreli ve sevilen sığınağından komşu Fischen topluluğuna taşındı – belki de Manzara değişikliği, 22 yıllık kuru dönemin ardından ilk tur unvanlarına da katkıda bulunacak. Horngacher hemen, “Bu kesinlikle batıl inanç değil,” diye açıkladı: “Bu daha çok mantıksal bir sonuç. Burada kendimizi tamamen rahat hissediyoruz. İşte bu yüzden bu iyi bir hamle.”