FC Bayern Münih, son üzüntüsünü “adım adım” bitirmek istiyor.

Kemal

New member
Thomas Tuchel geleneksel kostümünü antrenman kıyafetlerine dönüştürmüştü. Mükemmel bir Oktoberfest haftasonunun ardından zirveyi ele geçiren 50 yaşındaki oyuncu, kalesinde Daniel Peretz’in olduğu FC Bayern’in bir sonraki kupa serüveninden kesinlikle kaçınmak istiyor. Üçüncü lig futbol takımı Preußen Münster’e karşı oynayacağı ilk tur maçından bir gün önce Tuchel, “Klasik bir kupa takımı” dedi.

Harry Kane & Co.’nun 7-0’lık galibiyetteki gol gösterisinden iki gün sonra Tuchel, “Berlin’e gitmek istiyoruz, finale çıkmak istiyoruz ve bunu yapmak için de maçları adım adım kazanmalıyız” dedi. VfL Bochum’a karşı. Bu, rekor kupa kazananlarının önünde, üçüncü ligin 15. büyük saygısını kazanmalı.

Daniel Peretz, Preußen Münster’e karşı kalede olacak

Yaz aylarında Maccabi Tel Aviv’e 5 milyon euro karşılığında transfer edilen Peretz’in, normalde Salı günü (20.45, ZDF ve Sky) Preußenstadion’da fazla iş bulması beklenmiyor. 23 yaşındaki oyuncu her zaman rekabete ilk çıkışının odak noktası olacak. Tuchel, “Bu onun için önemli, acil bir durumda önemli, bence sadece avantajları var” dedi. Sven Ulreich’e biraz ara veriyor.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Tuchel, kupada gol değişikliğinin yurt dışında yaygın bir uygulama olduğunu ve Peretz’in bu çabayı hak ettiğini söyledi. Cumartesi günü Bundesliga’da kupa şampiyonu RB Leipzig’e karşı oynanacak Süper Kupa düellosunun yeni versiyonunda Ulreich, hâlâ eksik olan Manuel Neuer’i temsil etmek için yine kalede olacak.

Münih takımının DFB Kupası finali özlemi alışılmadık derecede uzun bir süredir giderilemedi. İkinci turda Kiel ve Mönchengladbach’a karşı iki utanç verici yenilginin yanı sıra, geçen yıl Freiburg’a karşı çeyrek finalde penaltıyla heyecan verici bir çıkış yaptıktan sonra, Berlin’in yokluğu bu sezon kesinlikle sona erdirilmeli. Münih takımı çeyrek asırdan fazla bir süre önce finalde temsil edilmiyordu.

“Gerilim ve takımyıldız tek kelimeyle benzersizdir. Futbolda bu başlangıç pozisyonunun her zaman sürprizler barındırdığına dair sayısız örnek var” dedi Tuchel. 1994’te TSV Vestenbergsgreuth’ta ilk turdan elenmenin uzun zaman önce yaşanan utancı sorulduğunda Bayern’in antrenörü gülümsedi. “Orada televizyonun karşısına oturdum ve inanamadım. 50 yaşındaki oyuncu, “Bu bir süre önceydi, hâlâ oldukça gençtim” dedi. Hafta sonu Oktoberfest’i ziyaret ettikten sonra Bayern’in yıldızları, Pazartesi öğleden sonra Münih’teki son antrenmanlarını akşamdan kalma olmadan tamamladı. Thomas Müller, “Gözle bakıldığında” diyor, profesyoneller bira çadırı etkinliğini tamamladı. Tuchel, “kimsenin aşırıya kaçmadığı açık” diye vurguladı.

Belki Thomas Tuchel birkaç değişiklik yapacaktır

VfL Bochum’a karşı alınan 7-0’lık galibiyetteki değişikliklerin ardından yeniden değişiklik yapabilir. Kane’in biraz nefes almasına ve süper şakacı Mathys Tel’in baştan başlamasına izin verilecek mi? Tuchel, “Çok fazla rotasyon yapmıyor olmamız da olabilir” dedi. Takımına Münster’deki maçın diğerlerinden daha az önemli veya daha kolay olduğu sinyalini vermek istemiyor.

Tuchel, Süper Kupa nedeniyle ağustos ayından itibaren ertelenen ilk tur maçında hafif fiziksel rahatsızlıklar yaşayan Jamal Musiala’nın tekrar dinlenip dinlenmeyeceğini açık bıraktı. Borussia Dortmund’un transfer ettiği Raphael Guerreiro, kas kütlesindeki yırtılma nedeniyle yakın zamanda uzun bir ara vermek zorunda kalan ilk kez kadroda yer alacak. Merkez defans oyuncusu Matthijs de Ligt diz probleminden dolayı yok.