Fatih Erbakan’dan Temel Karamollaoğlu’na ‘çalışmalarımı engelledin’ yansısı: Bu halla Ulusal Görüş’ü nasıl bağdaştıracaksınız?

Leyla

Global Mod
Global Mod
bir daha Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan, TVNET’te Taha Hüseyin Karagöz‘ün sunumuyla yayınlanan Sert Sorular programına konuk oldu.

“bir daha Refah Partisi’ni, Saadet Partisi’nden dışlandığınız için mi kurdunuz?” biçimindeki soruyu yanıtlayan Erbakan, “Bizim yaptığımız çalışmalar bir ibadet olarak yapılıyor. Bunu başta Erbakan Hocamız tabir ediyor. İbadet ne demek? İnsanların dünyada problemlerinden kurtulması, dünyada saadete, selamete, kurtuluşa ermesi ve ahirette de kurtuluşa ermeleridir. Yani kendini kurtarmak için değil yalnızca insanlığı kurtarmak için yapılır. Bu bizim inancımızın bir buyruğu ve ibadettir. İbadet ediyoruz dediğimize göre buraya gelen herkesi kabul etmemiz, bağrımıza basmamız, dışlamamamız gerekir.” kelamlarıyla partiden dışlandığını söz etti.

“SAADET PARTİSİ KONFERANSLARIMI ENGELLEDİ”

Kendisi ile birlikte olan ve kendisini konferansa davet eden vilayet liderleri, ilçe liderlerinin da dışlandığını tabir eden Erbakan, Saadet Partisi tarafınca Tavşanlı’da yapmak istediği konferansın da engellendiğini söylemiş oldu.

Erbakan, “Nasıl bize uymazsın, bizim emrimize itaat etmezsin?” yansısı ile karşılaştığını belirtti.

“Bunu engellemeye kimsenin hakkı yok. Engellediğiniz vakit sizin yaptığınız iş de bizim tanımladığımız ibadet tarifine karşı oluyor.” diyen Erbakan, Saadet Partisi Genel BaşkanıTemel Karamollaoğlu’nun “Fatih Erbakan ile çalışmak isteriz” açıklamasını da kıymetlendirdi.

Erbakan, “Onların anlattığına bakarsanız ben de diyorum ‘Ya ben de dinlesem ben de Fatih Erbakan’a kızarım.’ O denli bir anlatılıyor ki… “ diye konuştu

Kendisinin Karamollaoğlu’nun genel başkanlığını desteklediğini söz eden Erbakan, yapılan bir toplantıda “Sizi genel yönetim konseyine yazabiliriz” formunda kelam verildiğini söylemiş oldu.

“ÇAĞIRMAYACAKSINIZ” TALİMATI

çabucak sonrasında yapılan kongrede genel yönetim şurasında bile olmadığını lisana getiren Erbakan, gerisinden kendisinin Kırşehir, Kütahya, Tavşanlı, Rize, Samsun’a çağrıldığı vakit genel merkezden ‘Çağırmayacaksınız, konuşturmayacaksınız’ formunda talimat gittiğini söz etti.

Çağırıp konuşturanların parti üyeliğinin, delegeliğinin düşürüldüğünü, ilçe liderinin vilayet liderinin bakılırsavden alındığını söyleyen Erbakan, “böyleki bir tutumla Ulusal Görüş’ü siz nasıl bağdaştıracaksınız?” sorusunu yöneltti.