Fal kurabiyesinden yılbaşı dileği

Kemal

New member
Yılbaşı gecesi ailemin geleneği gece yarısı fal kurabiyesi açmaktır. Benimkinde şöyle diyordu: “Pek çok olumlu sürprizle karşılaşacaksınız.”

Mutluydum ve şunu sordum: Bu durum Hertha BSC'yi de etkiliyor mu? Eğer öyleyse sezonun ikinci yarısında Hertha'yı başka neler bekliyor? Şu anda ikinci ligde yedinci sırada yer alan, üçüncü sıradaki ve Hamburger SV'nin altı puan gerisinde olan takım, hemen yeniden yükselmeyi başarabilecek mi?

DFB Kupası'nda Hertha BSC mücadele modunda olduğunu gösterdi

Peki DFB Kupası'nda ne olacak? Farklı nesillerden Hertha profesyonelleri kupayı üç kez ele geçirdiler, ancak her zaman, bazen trajik bir şekilde, finalin son anında başarısız oldular; 1977'de kulübün efsaneleri Erich Beer, Uwe Kliemann ve Karl'ın liderliğindeki takımda olduğu gibi. -Heinz Granitza, 1. FC Köln'e karşı. 1979'da Norbert Nigbur, Hanne Weiner, Holger Brück ve Co, Fortuna Düsseldorf'a yenildi ve 1993'te Christian Fiedler, Carsten Ramelow ve ikizler Andreas ve Oliver Schmidt'in etrafındaki Hertha çocukları Bayer Leverkusen'e yenildi.

2023/24 sezonunun genç takımı, FC Carl Zeiss Jena ve birinci lig kulübü Mainz 05'e karşı kazandığı kendinden emin kupa galibiyetleri ve ikinci ligdeki rakipleri Hamburger SV'ye karşı penaltı dramıyla çeyrek finale yükseldi. Şimdi 2. lig takımı 1. FC Kaiserslautern Olimpiyat Stadı'na geliyor. 2016'dan sonra tekrar yarı finale çıkma şansı çok büyük. Nisan 2016'da Pal Dardai'nin teknik direktörü Hertha, Olimpiyat Stadı'nda favori Borussia Dortmund'a 3-0 yenildi. Hertha, Rune Jarstein, Per Skjelbred, Salomon Kalou ve Vedad Ibisevic gibi deneyimli profesyonellerle birlikte çekingen oynadı ve hiçbir zaman gerekli dövüş moduna geçemedi.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

İkincisi, şu ana kadar Kaptan Toni Leistner'ın ekibini öne çıkardı. Finale çıkmayı bile hayal edebiliyorum çünkü Bayern Münih de dahil olmak üzere birinci ligdeki takımların çoğu zaten yarışmadan elendi. Takımyıldızı her zamankinden daha olumlu görünüyor: Çeyrek finalde Borussia Mönchengladbach, üçüncü lig takımı 1. FC Saarbrücken'in kupa terörüne gitmesi gerekiyor. Ludwigspark'ta Bayern Münih ve Eintracht Frankfurt'un yıldızları, aldıkları yenilginin ardından başları öne eğik bir şekilde sahayı terk etti. Ve: Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart ile karşılaştığından beri, iki büyük favoriden biri turnuvadan elendi.

Ve ligde de hâlâ çok şey var. Programda sezonun ikinci yarısında dokuz iç saha maçı ve yalnızca sekiz deplasman maçı yer alıyor. İkinci Lig tarihinde Hertha için teşvik görevi görebilecek inanılmaz geri dönüşler zaten yaşandı. Bir örnek ister misiniz? 1997/98 sezonunda 1. FC Nürnberg, dört maç sonunda üç puan toplamış ve yedi maç günü sonuncu sırada yer almıştı. Sezon sonunda 59 puan, üçüncülük ve yükselme oldu!

Hertha Berlin dokuz maçta yenilmedi

Pal Dardai'nin takımı şu anda ligdeki yedi düello da dahil olmak üzere tüm müsabakalarda dokuz maçta yenilmedi. Ancak geliştirilecek çok yer var – bkz. Arminia Bielefeld. 1979/80 sezonunda Kuzey sezonunun en iyi takımı (20 takımla) art arda 28 maçtır yenilmedi.

Fal kurabiyesindeki sözün gerçekleşmesi için daha ne diliyorum? Hertha'nın “hayat sigortası” süper forvet Fabian Reese, diğer kulüplerden gelen düzinelerce tekliften rahatsız olmamalı. Tutkusuyla takım arkadaşlarını zorlamaya devam etmeli ve taraftarların onu sevdiğini bilmeli. Fırtına devi Haris Tabakoviç'in sıkışmasına son vermesi ve asistlerle daha iyi beslenmesi gerekiyor. Sportif direktör Benjamin Weber, tıpkı yaz aylarında yaptığı gibi, para sıkıntısına rağmen Ocak ayında bir veya iki iyi transfer yapmak zorunda kalabilir. Reese'in sağ kanattaki karşılığı önemli olacak ve güç, kondisyon ve gol atma niteliklerine sahip yaratıcı bir orta saha oyuncusu olacak. En İyi Marcelinho 2.0.

Bu arada yılbaşı gecesi fal kurabiyesini hemen yedim.