Faizi tek haneye indirdik enflasyon da inecek

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası açılış merasimi ile AK Parti Genişletilmiş Vilayet Müracaat Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde tek haneye indirilen faiz ve hudut ötesi operasyon vardı. Faizin tek haneye düşürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, enflasyonun da düşeceği bildirisini verdi.

GÜNÜ KURTARMANIN PEŞİNDELER

Erdoğan özetle şunları söylemiş oldu: “Etrafımız milletimizin zayıf düşürmesini, ülkemizin tökezlemesini ve devletimizin gücünü kaybetmesini bekleyen sırtlanlarla dolu. Musluğun anahtarını değiştirenlerden değiliz. Biz altyapı ve üst yapı birlikte yaparız. Bunlar günü kurtarmanın peşinde. Biz asla. Evlatlarımıza daha huzurlu bir Türkiye bırakma maksadıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bay Kemal senelerca kent hastanelerini eleştirdi. SGK batıran sensin. Bay Kemal’in kötülediği tesisler koronavirüsle gayrette kritik bakılırsavler üstlendi.

FAİZİ İNDİRDİK ENFLASYON DA İNECEK

Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Bundan daha sonra bu biçimde devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek. Bizim için evvel faizdi faizi tek haneye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum gelin başta kamu bankaları olmak üzere size yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Yatırım kredisi ile maksadımız yatırım istihdam üretim ihracat cari fazla yoluyla büyüme. Seçim tarihine kadar ekonomik aksiliklerin kıymetli kısmını ortadan kaldıracağız.

Bay Kemal kendine gel. Senin yanındaki PKK’nın siyasi uzantılarıyla birlikte yürümedik biz yollarda sen bu yollarda onlarla yürüdün. Muhalefet, Meclis tartışmalarında söylüyorlar “Biz başarılı oldular, yeterli yaptılar mı diyeceğiz” diyorlar. esasen siz demeyin benim milletim diyor milletim.

BORSAYI MAKSAT ALAN BİR MUHALEFET ÖNDERİ OLAMAZ

Dünyanın hiç bir yerinde borsayı maksat alan bir muhalefet başkanına rastlayamazsınız. Millete karşı 5. kol faaliyeti yürüteni de yoktur. Mevcut idare ortasında CHP, Türkiye’nin içine sokulmuş bir Truva Atı’dır diyoruz. Son 1 yıldır doruğa çıkan ekonomik dalgalanmaların insanlarımızın üzerinde bıraktığı olumsuz tesirleri epeyce âlâ biliyoruz. Yürüttüğümüz hazırlıklarla inşallah seçim tarihine kadar değerli bir kısmını ortadan kaldıracağız.

KANAL İSTANBUL DA OLACAK

18 Mart Çanakkale Köprüsü nasıl olduysa Kanal İstanbul da o denli olacak. 8 aydır toplanıp dağılmaktan öbür hiç bir iş yapmayanlar kaybedeceklerini anlayınca sandığa gölge düşürmeye çalışıyor. Rusya-Ukrayna savaşı patlak verdiğinde de bizi Batı’ya sırtımızı dönmekle suçladılar.

İKİ DİPLOMATİK ZAFERE İMZA ATTIK

Sonuçta Türkiye istikrarlı siyaseti ile hem krizden hayli az etkilendi birebir vakitte dünyanın takdirini kazandı. Tahıl muahedesi ve esir takasıyla kimsenin cüret edemediği iki büyük diplomatik zafere imza attık. Bana dedikleri daima şu ‘Başkan bir taraftan Putin bir taraftan Zelenski her iki tarafı nasıl yönetim ediyorsun?’ Bu bir sırdır dedik. Bizim savunmada yerlilik oranımız yüzde 80’e çıktı. 20 yıl evvel bizim İHA’mız, SİHA’mız, Akıncımız, Kızıl Elmamız mı vardı? Artık hepsi var. Akıncı da üretildi. Akıncı’nın özelliği F-16 taşıdığı bombayı taşıyabiliyor. 2023 sonuna gerçek Kızıl Elma da seri üretime geçmiş olacak.”

KİMSE HAYVANLARA EZİYET EDEMEZ

Konya’daki barınakta hayvanların öldürülmesine de değinen Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde aslında ülkemizin en çağdaş tesisi olan, belediyemizin hayvan barınağında, orada nazaranvli 2 vicdansızın sebep olduğu manzaraları ne yazık ki biz de kederle takip ettik. Haklarında çabucak isimli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, tekrar gibisi imgelerin yaşanmaması için gereken önlemler alınmıştır.” dedi.

BU HUSUSUN DA YAKIN TAKİPÇİSİYİZ

Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar üzere hayvanların da insanlara Allah’ın bir emaneti olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Onlardan elbette istifade edeceğiz. Lakin asla zulmetmeyeceğiz, eziyet etmeyeceğiz, makus davranmayacağız. Bir gün Peygamberimiz, yanında sahabeyle bir köpek cesedinin yanından geçiyorlar. Sahabe kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Ancak Peygamber Efendimiz’in şu tabirleri bize ibreti alemdir. Diyor ki Allah’ın Resulü, ‘Ah, dişleri ne kadar hoş?’ Nereden nereye… İşte biz, hayvana bu türlü yaklaşan, bakan bir dinin, bir inancın, bir peygamberin ümmetiyiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkına kim, nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri, uygulamaları hayata geçirmiş bir idare olarak diğer aksi istikamette hiç bir davranışa istek gösteremeyiz. Bu bahsin da yakın takipçisi olacağımızdan tüm Merkez Karar İdare Şurası üyelerim, milletvekili arkadaşlarım, kimse bundan kuşku etmesin.”

SINIRLAR İNANÇLI HALE GELECEK

Suriye’deki terör maksatlarını yok edileceği iletisini bir dahaleyen Erdoğan, “Harekatlarla hudutlar inançlı hale gelecek” dedi. Konuşmasına, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan 3 askere Allah’tan rahmet diledi. Alandakilerden şehitler için Fatiha okumalarını isteyen Erdoğan, “’Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için’ diyen şairin söz ettiği üzere milletimizin ve devletimizin bekası, huzurlu ve kuvvetli geleceğimiz için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyoruz. İnşallah bu harekatlarla adım adım ülkemizi, sonları ötesinden başlayarak, her karışıyla inançlı hale getirmekte kararlıyız.” tabirlerini kullandı.

MEVLANA TÜRBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Türbesi’ni ziyaret ederek Hz. Mevlana’nın kabri başında da dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Meydanı’ndaki toplu açılış merasiminde Konyalılara hitabı daha sonrasında Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti. Türbedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, burada Hz. Mevlana’nın kabri başında da dua etti.

ASELSAN FABRİKASI ÜSTÜN SİLAHLAR ÜRETECEK

Konya’nın yalnızca geçmişiyle övünen değil, bununla birlikte bitip tükenmek bilmeyen bir güçle, kararlılıkla, çalışkanlıkla geleceğini de inşa eden bir kent olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sanayinin kenti Konya’ya, ASELSAN öncülüğünde 470 milyon liralık yatırımla kurduğumuz dünya çapında üretim yapacak bir silah sistemleri fabrikasının resmi açılışını buradan yapıyoruz. Bu fabrikamız uzaktan kumandalı silah sistemleri başta olmak üzere, her türlü çap ve kalibredeki silah üretimiyle ülkemize savunma endüstrinde fazlaca üstün özellikler kazandıran bir tesistir. Resmi açılışını yapıyoruz. bu biçimdece Konya, av tüfeğiyle başlayan silah üretimi serüvenini global bir oyuncu düzeyine çıkartarak hem kendisinin hem ülkemiz önünde yesyeni pencereler açmıştır.”