Esed’e güveniyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Suriyelilerin dönüş finansmanı için daha evvel “AB yemin etti” diyen CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevzuyu bir daha ısıtmaya çalışıyor. Toplumsal medyadan paylaştığı görüntüsünde Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Suriye ile alakaları düzeltip sığınmacıları ülkelerine göndereceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, mülteci problemini 2 yılda çözeceklerini söylemiş oldu. Kılıçdaroğlu, görüntülerine bir yenisini ekledi. İnsani boyutuyla ele alıp sorunu çözeceklerini savunan Kılıçdaroğlu, “Öncelikle Suriye ile ilgilerimizi düzelteceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, şu biçimde konuştu:

BÜYÜKELÇİLİKLERİ AÇACAĞIZ

“Büyükelçilikleri açacağız. Ben Avrupa Birliği’ne gittiğimde bana Suriyeli mültecilerden şikayet ettiler. ‘Peki nasıl çözülecek’ diye bana sordular. Dedim ki: ‘Elinizi cebinize atacaksınız. Suriyelilerin yolunu, okulunu, hastanesini, kreşini her şeyini yapacaksınız. Gerisinden Suriyelileri biz kendi ülkesine göndereceğiz.’ Irkçılık yapmıyoruz. tekrar söylüyorum. Suriyeliler bizim akrabalarımız ancak onlar doğdukları topraklarda memnun olurlar. ötürüsıyla Suriyeli kardeşlerimizi, huzur ortasında kendi ülkelerine göndereceğiz. İktidar olduğumuzda, Allah’ın müsaadesiyle iktidar olduğumuzda, Suriye konusunu, Suriye sıkıntısını, Suriyelilerin problemini da 2 yıl ortasında çözeceğim.”