Erdoğan’dan Twitter ve Ekşi Kelamlık yansısı: Palavra tezgahı üzere çalışıyorlar

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

Toplumsal medyadaki dezenformasyon ve provokasyonlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclis’in açılmasıyla bir arada de çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum. Yanlışsız bir şeyi düşüneceğiniz yerde palavra yanlış haberlerle vatandaşlarımız epeyce farklı tarafa savruluyor. RTÜK’le çözelim diyorlar. RTÜK neyle uğraşacak? Twitter, “Türkiye’de ofisimiz var” diyor. Türkiye’de ofisin yok, elemanın yok. Öyleyse bunlara bedelini ödetmemiz lazım. Vergini ödeyeceksin, açmazsan bedelini ödeyeceksin. Bu noktadaki çalışmalarımızı TBMM’nin açılmasıyla bir arada farklı istikamette yürütmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu çalışmalara hiç şaşırmıyoruz ancak bunların da bir bedeli olsun istiyoruz.” dedi.

Bir reaksiyon de Ekşi Sözük’e: İsmi üstünde sıradan ekşi

Ekşi Kelamlık isimli toplumsal paylaşım sitesinde yer alan “halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlığıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kullandı:

“hiç bir dijital mecra, hukuktan azade değildir. Onlar da bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin ardına saklanarak, şahıslara hakaret edilmesine, ulusal ve manevi bedellere küfür edilmesine ayaklanma davetlerine müsaade etmeyiz. Bu platformda, palavra haber, ırkçılık, terör davetlerinin yatağı olmuş vaziyette. Prestije suikastı ne ararsan bunlarda var. Palavra tezgahı üzere çalışıyorlar. İsmi üstünde Ekşi Kelamlık, sıradan ekşi.”