Erbakan’dan ‘Kılıçdaroğlu ile helalleşecek misiniz?’ sorusuna karşılık: Oy almaya yönelik bir atılım

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde toplumsal medya hesabından paylaştığı görüntüde, “Helalleşmek geçmişi değiştirmez lakin geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de kusurları oldu; helalleşme seyahatine çıkma sonucu aldım. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz” dedi.

“CHP’NİN BUGÜNKÜ SİYASETİNDE ERBAKAN HOCAMIZIN TESİRİ VAR”

Bahse ait TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün “Kılıçdaroğlu ile helalleşecek misiniz?” sorusuna karşılık veren, 28 Şubat sürecinde misyondan el çektirilen Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu, bir daha Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan, “Hep söylüyorum. CHP’nin siyaseti son 10 senede değişti. Allah rahmet eylesin Erbakan hocamızın ulusal görüş siyasetinin fazlaca tesiri var. AK Parti’nin iktidarı ve ulusal görüşe uzak bir siyasetin karşılık alamaması onları bu noktaya itti. Laiklik telaffuzunu de bıraktılar.” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ÇIKIŞINDAN KUŞKULARIM VAR”

Kılıçdaroğlu’nun ‘helallik’ çıkışının sonuç alması güç bir oy alma siyaseti olduğunu söz eden Erbakan, “Toplum dönüştü, dindar seçmen kitlesi arttı. Sonuç almaları güç olacak. Helalleşmeden kastı kelamla olacak bir şey değil. Manevi tazminat verilmesi, bir daha yargılama olması lazım. 28 Şubat süreciyle de ilgisi olması lazım. Adil bir biçimde ele alınıp, kanuna karşıt davrananların cezalandırılması hak sahibine verilmesi hoş bir şey lakin kuşkularım var.” dedi.

“SÖYLEM DEĞİŞTİRİP BU NOKTALARA GELDİLER”

Erbakan kelamlarının devamında şunları söylemiş oldu:

“Kılıçdaroğlu’nun atağı oy almaya yönelik gözüküyor. Artık, ‘Laiklik elden gidiyor’ deseler aksi tepecek. Telaffuz değiştirip bu noktalara geldiler. ‘Başörtülülerin de partisiyiz’ imajı vermeye çalışıyorlar. Ulusal Görüş çizgisinde olmayan bir ismin cumhurbaşkanı olması zorlaştı. CHP’nin oyları yüzde 25’i aşmıyor. O niçinle bu biçimde bir fırsatı elde edip helalleşme fırsatı olacağını sanmıyorum.”