El-Erian, Yatırımcıların Daha Büyük Piyasa Değişimlerine Hazırlanmaları Gerektiğini Söylüyor

Zübeyde

Global Mod
Global Mod
Muhammed El-Erian, ABD Merkez Bankası Fed’in Covid-19 salgının sürecinde verdiği teşviklerden geri çekilmesi durumunda yatırımcıların artan piyasa oynaklığına hazırlanmaları gerektiğini söylemiş oldu.

Allianz SE’nin baş iktisat danışmanı ve Cambridge Queens Koleji’nin lideri El-Erian, “Fox News Sunday”de yaptığı açıklamada, “Düşük volatilite ortasında yaşadığımız ve her şeyin bedelinin yükseldiği bu şahane dünyanın, artan volatilite ile durmasından endişeleniyorum” dedi.

Davranışların belirleyici olacağını söylemekle birlikte, Fed’in “fazlaca kuvvetli nakdî uyaranı hafifçeletmesi gerektiğini” söylemiş oldu.

“Yatırımcı olsaydım, Fed yardımıyla büyük bir likidite dalgasına bindiğimi fark ederdim, lakin dalgaların bir noktada kırılma eğiliminde olduğunu hatırlardım, bu yüzden hayli dikkatli olurdum” dedi.

El-Erian, yüksek enflasyon ve tedarik zinciri darboğazlarının kısmen süreksiz niçinlere bağlı olduğunu söylemiş oldu. Bunun da “En azından bir yıl daha yüksek ve kalıcı enflasyon” olacağını öngördü.

El-Erian, “İşler uyguna gitmedilk evvel daha da berbatlaşacak.” dedi. “Bu yüzden daha fazla mal ıstırabımız olacak. Daha yüksek tutarlarımız olacak. Enflasyon %4 ila 5 düzeyinde kalacaktır” diyerek sölzerini tamamladı.

Bloomberg