Eisbären Berlin’in altüst oluşu, Tobias Eder’in taahhüdüyle başlar.

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Eisbären Berlin’in altüst oluşu, Tobias Eder’in taahhüdüyle başlar.

Düsseldorfer EG’de dört yıl geçirdikten sonra yerli Bavyeralı, Berlin’e taşınıyor ve yeni salonu, taraftarları ve hepsinden önemlisi yeni şehri dört gözle bekliyor.

Christian Kattner

Büyük şehirde bir Bavyeralı: Tobias Eder, Eisbären Berlin'in yeni sezon için imzaladığı ilk isim.

Büyük şehirde bir Bavyeralı: Tobias Eder, Eisbären Berlin’in yeni sezon için imzaladığı ilk isim.Florian Pohl/Şehir Basını

Sezonun erken bitiminden hemen sonra Eisbären Berlin, geçen sezon hakkında bilgi almak için Ostbahnhof’taki arenaya davet edildi. Buz çoktan kaybolmuştu, oyuncuların hepsi hâlâ Berlin’deydi ama en az dokuzu için başkentteki son birkaç günüydü. Hayal kırıklığı yaratan bir sezonun ardından, Alman şampiyonlar play-off’ları kaçırdı ve kadro revizyonunu duyurdu. Manuel Wiederer’in uzatılması Mart ayı sonunda duyurulmuştu, ancak diğer kişisel detaylar içinde bulunduğumuz sezon göz önünde bulundurularak ileri bir tarihe ertelendi.

Tobias Eder’in kökenini hızlıca duyabilirsiniz.

Pazartesi öğleden sonra, neredeyse tam bir ay sonra, yeni sezonun ilk taahhüdünü aynı yerde sunma zamanı gelmişti. Münih ve Ingolstadt hala final serisinde mücadele ettiğinden, yeni oyuncunun Alman Buz Hokeyi Ligi’nde (DEL) elenen diğer takımlardan birinden gelmesi gerektiği tarihten önce belliydi.

Yine de, Tobias Eder’in basın temsilcilerine yaptığı sunumun başında ve aynı zamanda hayranlara yönelik ilk Haber mesajında açıkça duyulabileceği gibi, Bavyeralı kökleri var. EC Bad Tölz’de buz hokeyine başlayan ve profesyonel kariyerine de burada başladığı EHC Red Bull Münih akademisinde eğitim gören 25 yaşındaki forvet, kutup ayılarını gerçekten dört gözle beklediğini söyledi.

Eder’in milli takıma yükseldiği Düsseldorfer EG’de geçirdiği dört yılın ardından Berlin’e taşındı. Forvet, “Muhtemelen benim için bir şampiyona takımına girmekten daha kolay,” dedi. “Geçmiş yıllara göre şu anda daha büyük bir ayaklanma yaşanıyor. Moralim yerinde ve gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.” Salona, taraftarlara, bir şehir olarak Berlin’e ve kutup ayılarının organizasyonuna. Onun bakış açısından DEL’de benzersiz olan şeyler.

Eder’in kutup ayılarıyla iddialı hedefleri var

Tegernsee’nin yerlisi, “Şahsen benim için, burada kendimi daha da geliştirmek için en iyi fırsatı görüyorum, ama tabii ki takımla elde edilen başarıyı da elde etmek için,” dedi. Şimdi Berlinlilerin daha iyi zamanlara dönmesine yardımcı olmak istiyor: “Son maçı kazandığımız bir sezondan memnunum. Ve umarım bu ana turun 56.’sı olmaz,” dedi Eder.

Tobias Eder yeni mücadeleyi dört gözle bekliyor, kutup ayıları hala gelişme yeteneğine sahip ancak DEL deneyimine sahip bir forvet oyuncusunu dört gözle bekliyor. Stéphane Richer, “Tobias Eder ile başka bir Alman milli oyuncunun artık kutup ayıları için gol atmasından mutluyuz,” dedi. “Tobi zaten forvet niteliklerini kanıtladı.” Ve Berlin’de sportif direktör tarafından karşılanacak son oyuncu olmayacak.