Eisbären Berlin, Ben Finkelstein'ın vedasına yeni bir savunma oyuncusuyla tepki gösterdi

Kemal

New member
Eisbären Berlin, Ben Finkelstein'ın sözleşmesinin erken ve derhal feshedilmesine tepki gösterdi ve 27 yaşındaki Kanadalı Thomas Schemitsch'i transfer etti. Savunmacı, bu sezon sonuna kadar geçerli olacak sözleşmeye imza attı. Schemitsch en son İsveç'te Malmö Redhawks adına forma giydi ve yakın zamanda Spengler Kupası'nda Kanada milli buz hokeyi takımının geniş kadrosunda yer aldı. Schemitsch'in kararlılığıyla Eisbären kadrosundaki son yabancı lisans da verildi.

“Güçlü ve deneyimli bir savunma oyuncusu olan Thomas Schemitsch'i transfer ettiğimiz için mutluyuz. Ben Finkelstein'ın sözleşmesi feshedildikten sonra sezonun geri kalanında bir defans oyuncusundan mahrum kaldık. Yaklaşan play-off'lar için derin bir kadroya sahip olmak amacıyla bir kez daha transfer piyasasına girdik. Eisbären spor direktörü Stéphane Richer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Thomas güçlü bir iki yönlü savunma oyuncusu ve sağ kanat bir şutör olarak mevcut savunmamızı iyi bir şekilde tamamlıyor” dedi.

Thomas Schemitsch, NHL draftında Florida Panthers tarafından seçildi

Schemitsch, Florida Panthers tarafından 2015 NHL seçmelerinde 88. sırada seçildi, ancak esas olarak 2021/22 sezonuna kadar Amerikan Hokey Ligi'nde (AHL) kullanıldı. Kanadalı oyuncu, Springfield Thunderbirds ve Cleveland Monsters formalarıyla toplam 318 AHL maçı oynadı ve bu maçlarda 103 sayı (32 gol, 71 asist) kaydetti. Sağ elini kullanan atıcı, Thunderbirds'te geçirdiği süre boyunca halihazırda Eisbären'in iki profesyoneli Blaine Byron ve Julian Melchiori ile birlikte oynamıştı. Schemitsch, 2022 yazında ilk kez Avrupa'ya taşındı. Malmö Redhawks formasını giyen 27 yaşındaki oyuncu, İsveç'in en üst liginde toplam 54 maçta (3 gol, 11 asist) oynadı.

Eisbären, kulübün duyurusunda Berlin'e transferini yorumlayan 1,93 metre boyundaki savunma oyuncusunun Avrupa'daki ikinci durağı olacak. “Kutup ayıları hakkında bana sadece olumlu şeyler söylendi. Schemitsch, “Ana turda güçlü bir final hamlesine ve uzun bir play-off serisine katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

Salı akşamı Schwenningen'de alınan yenilginin ardından Eisbären, Cuma günü Almanya Buz Hokeyi Ligi'nde (DEL) yoluna devam edecek. Saat 19:30'da Alman rekor şampiyonları Ostbahnhof'taki arenada Augsburg Panthers'ı ağırlayacak. Ve belki de taraftarlar, muhtemelen ilk kez Eisbären formasını giydiğinde Thomas Schemitsch hakkında bir izlenim edinebilirler.