Eisbären Berlin, Ben Finkelstein’ın hücum becerilerini dört gözle bekliyor

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Eisbären Berlin, Ben Finkelstein’ın hücum becerilerini dört gözle bekliyor

Amerikalı, Viyana’da geçirdiği kısa sürede niteliklerini kanıtladı ve Berlin’e taşınıyor. Tobias Ancicka, Cologne Sharks’a gidiyor.

Christian Kattner

Kısa bir süre içinde Ben Finkelstein, Viyana'da en iyi performans gösteren biri haline geldi.  Gelecek sezon Eisbären Berlin'de niteliklerini göstermek istiyor.

Kısa bir süre içinde Ben Finkelstein, Viyana’da en iyi performans gösteren biri haline geldi. Gelecek sezon Eisbären Berlin’de niteliklerini göstermek istiyor.GEPA resimleri/imago

Kuşkusuz, Ben Finkelstein ilk bakışta o kadar da korkutucu görünmüyor. 1.75 metresi, bir buz hokeyi defans oyuncusunun koruma boyunda olmayabilir. Yine de Amerikalı, çok kısa bir süre içinde Avrupa’da büyük bir etki yaratmayı başardı. 25 yaşındaki oyuncu, yılın başında Viyana’da sadece birkaç haftaydı ve Capitols için 25 maçta on gol atıp 15 gol atarak takımının kilit oyuncusu olarak kabul ediliyordu. Eisbären Berlin’den sorumlu olanlar tarafından fark edilmedi ve onu Avusturya’dan Alman başkentine yönlendirebildi.

Stéphane Richer, Ben Finkelstein’ı dört gözle bekliyor

Blaine Byron’ın geri dönüş kampanyasından birkaç gün sonra Stéphane Richer, kutup ayılarının bir sonraki yeni oyuncusu hakkında bilgi verebildi. Eisbären spor direktörü Çarşamba günü yaptığı kulüp açıklamasında, “Ben Finkelstein, birlikte çok eğleneceğimiz çok iyi bir hücum savunucusu” dedi. “Çok iyi koşuyor ve çoğunlukta da kullanılabilir. Tehlikeli bir şutu var ve buzul çağıyla ilgili hiçbir sorunu yok. Avrupa’daki ilk sezonunda herkesi hücum becerileri konusunda ikna etti.”

Eisbären Berlin'in altüst oluşu, Tobias Eder'in taahhüdüyle başlar.

Eisbären Berlin’in altüst oluşu, Tobias Eder’in taahhüdüyle başlar.
  • hisseler
Tobias Eder ve Byron’dan sonra Finkelstein, kutup ayılarının açıkladığı üçüncü yeni oyuncu ve takımın en azından önümüzdeki sezon tekrar play-off’lara katılmasına yardım etmesi gerekiyor. Finkelstein’ın “Eisbären Berlin ile gelecek sezonu dört gözle bekliyorum. Şehri ve taraftarların önüne çıkmayı dört gözle bekliyorum.”

Tobias Ancicka, Eisbären Berlin’den Kölner Haie’ye gidiyor

25 yaşındaki hücum oyuncusu, 2016 NHL taslağında Florida Panthers tarafından seçildi, ancak geçen kış Avrupa’ya ilk seyahatini yapmadan önce önce kolejde ve ardından Kuzey Amerika’daki küçük liglerde oynadı. Artık resmi olarak Berlin’e taşınan kutup ayılarının şu anda 2023/24 sezonu için sözleşmesi olan 20 oyuncusu var. Başkent kulübü şu anda yedi yabancı lisans verdi ve dört tane daha mevcut.

Ben Finkelstein ile anlaşmanın yanı sıra Tobias Ancicka’nın hedefi de Çarşamba günü açıklandı. Eisbären’de üç yıl geçirdikten sonra kaleci Kölner Haie’ye taşınıyor. Ancicka, Berlinliler için toplam 68 maça çıktı. Geçen sezon ilk yılını DEL normal kalecisi olarak oynadı, ancak yeni bir meydan okuma arıyor ve kutup ayılarını kendi iradesiyle terk etti.